Челси печели с рутина, голяма сензация за Купата на лигата


Челси печели с рутина, голяма сензация за Купата на лигата
Снимка: Guliver/Getty Images

1433 0

Лидерът в Премиършип Челси нямаше особени проблеми срещу Дарби Каунти и след победа с 3:1 като гост на втородивизионния отбор стигна до 1/16-финалите за Купата на Лигата, която е известна още с името "Кепитъл Уан Къп".

Още през първото полувреме гостите от "Стамфорд Бридж" взеха аванс от един гол, след като в 23' с поредната си асистенция пусна за Азар, който откри резултата.

През първата част "козлите" не отправиха нито един удар, като в началото на втората част в 56' Фелипе Луис закова топката във вратата на домакините за 2:0. Тогава и Дарби погледна по-смело, а с първия точен удар Брайсън намали в 71'.

За съжаление на домакините, Бъкстън си изкара директен червен картон само 7 минути по-късно, а в 81' Андре Шурле фиксира крайното 3:1 за Челси.

В другия мач тази вечер дойде най-голямата изненада, след като Саутхямптън беше покосен с 1:0 от слабака Шефилд Юнайтед и "светците" отпаднаха рано-рано в турнира.

В 63' падна единственият гол, като точен беше МакНоути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички