Челси отвърна на разгрома с разгром и се върна в топ 4 на Висшата лига


Челси отвърна на разгрома с разгром и се върна в топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1607 0

Английският гранд Челси отговори по най-добрия начин след тежкото домакинско поражение от Уест Бромич, разгромявайки Кристъл Палас с 1:4 като гост в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. "Сините" разбиха градския си съперник още до почивката, повеждайки с 0:3, а през втората част си позволиха да намалят оборотите.

В предишния кръг лондончани отнесоха критики и подигравки за загубата с 2:5 от Уест Бром, което, изглежда, е мотивирало възпитаниците на Томас Тухел. Още в осмата минута Кай Хаверц откри резултата, възползвайки се от асистенция на Калъм Хъдсън-Одой. Само две минути по-късно Кристиан Пулишич удвои, като този път Хаверц се отчете с асистенция.

В 30-ата минута Курт Зума покачи на 0:3, като Мейсън Маунт му асистира. В 63-ата минута Палас успя да върне едно попадение чрез Кристиан Бентеке, но в 78' отново Пулишич се разписа и осигури на "сините" комфортна победа. С успеха Челси влезе в топ 4 на Висшата лига с актив от 54 точки - с две повече от петия и шестия Ливърпул и Уест Хем, като "чуковете" са с мач по-малко. Палас е 13-и с 38 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички