Челси обвърза най-голямата си звезда до следващото десетилетие


Челси обвърза най-голямата си звезда до следващото десетилетие
Снимка: Getty Images/Guliver

1321 0

Ръководството на Челси осъществи може би най-добрата си сделка през 2015 година, въпреки че тя не е свързвана с трансфер на нова суперзвезда.

След като през зимата лондончани си осигуриха подписа на Хуан Куадрадо, днес стана ясно, че най-големият талант в селекцията на Жозе Моуриньо - Еден Азар, е подписал нов договор с лидера във Висшата лига на Англия.

Белгийският национал подписа за 5.5 години, като заплатата му е значително завишена, като според английските медии плеймейкърът ще взима над 5 милиона паунда.

"Щастлив съм да подпиша нов договор с Челси", цитиран бе Азар.

"Мениджърът ми помогна да подобря играта си, а феновете са фантастични спрямо мен. Винаги се опитвам да нося наслада на привържениците, като е хубаво да видя, че работата ми се оценява. Надявам се, че ще се отплатим на феновете с трофеи", добави щастливият белгиец.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо също изрази радостта си от новата сделка на Азар.

"Той вече е топ играч. Еволюцията му е фантастична. Еден все още е млад и може да се превърне в най-добрия в света", заяви португалецът.

Еден Азар беше привлечен през лятото на 2012 година, когато Челси успя да надцака Манчестър Юнайтед и срещу 40 милиона паунда се сдоби с младока, а сър Алекс Фъргюсън изрази мнение, че това е абсурдно висока цена за недоказан футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички