Челси не спира да впечатлява, и Саутхямптън усети мощта на "сините"


Челси не спира да впечатлява, и Саутхямптън усети мощта на "сините"
Снимка: Getty Images/Guliver

1215 0

Отборът на Челси поведе временно в класирането на Висшата лига, след като победи Саутхемптън с 3:0 като гост в мач от осмия кръг на Висшата лига. На "Сейнт Мерис" "сините" направиха силен мач и заслужено стигнаха до успеха.

"Светците" започнаха солидно и имаха отличен шанс да открият резултата, но Дани Ингс не успя да уцели опразнената врата от няколко метра след прострелно центриране на Райън Бъртранд. Малко след това гостите поведоха в резултата, след като Рос Баркли изведе на отлична позиция Еден Азар и белгийският национал не сбърка, продължавайки със страхотната си голова форма от началото на сезона.

В 57-та минута тимът на Маурицио Сари удвои преднината си след статично положение. Оливие Жиру бе изпуснат при центриране от фал на Уилиан и пусна топката успоредна на голлинията, където тя бе засечена от Рос Баркли. Домакините се опитаха да се върнат в мача, но Кепа се прояви с две отлични намеси след удари на Нейтън Редмънд и Дани Ингс, а резервата Алваро Мората имаше отличен шанс да покачи на 3:0 след добро подаване на Еден Азар, но пропусна сам срещу вратаря на Саутхемптън. Мората все пак вкара своя гол в продължението на мача, когато отново бе намерен по добър начин от Азар.

По този начин Челси събра 20 точки от първите си осем мача и излезе на първо място в класирането преди дербито между Ливърпул и Манчестър Сити по-късно днес. Саутхемптън заема 16-та позиция в подреждането с актив от пет точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички