Челси назначи заместник на Грановская – ето кой ще управлява клуба


Челси назначи заместник на Грановская – ето кой ще управлява клуба
Снимка: Getty Images

1217 0

Американецът Том Глик е назначен за президент по бизнес въпросите в Челси. Новината обявиха от клуба от „Стамфорд Бридж“.

Така новото ръководство на практика в негово лице намери заместник на Марина Грановская, която минаваше за един от най-доверените хора на бившия собственик на лондончани Роман Абрамович. Тя изпълняваше същите функции в клуба.

Глик, който е бивш президент на Каролина Пантърс, поема ежедневното управление на Челси. След идването си новият собственик Тод Боели смени цялото оперативно ръководство на клуба

Преди години Глик отговаряше и за рекламната стратегия на "Сити Футбол Груп". Сред задълженията му в Челси ще бъде следенето на бизнес операциите на клуба, управлението на глобалната рекламна стратегия и управление на приходите, разясниха от Челси.

Челси е емблематична спортна институция, която е обожавана по целия свят. Много съм впечатлен от визията и мисията на Тод Боели и Клиърлейк. Те имат общността на Челси в основата на всичко, което правят. Имаме огромна възможност да подобрим ефективността във всяка област и за всички, на които служим”, обяви Глик.

А ето защо звезда от Висшата лига предпочете Барселона пред Челси.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички