Челси най-накрая спечели на „Стамфорд бридж“, надигравайки Бърнли


Челси най-накрая спечели на „Стамфорд бридж“, надигравайки Бърнли
Снимка: Gulliver/GettyImages

1652 0

Отборът на Челси постигна много важен успех при домакинството си на Бърнли в двубой от 22-рия кръг на Английската Висша лига. Лондончани спечелиха двубоя на „Стамфорд бридж“ с 3:0. Жоржиньо откри резултата от дузпа в средата на първата част, а малко след това Тами Ейбрахам удвои. В началото на второто полувреме Калъм Хъдсън-Одой направи резултата класически.

Отборът на Челси започна по-активно двубоя, като домакините натиснаха Бърнли в опит да достигнат до попадение. Въпреки това гостите първи вкараха топката в мрежата. Дуайт МакНийл центрира от фаул и намери непокрития Бен Мий, който отбеляза. При преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче стана ясно, че бранителят е бил в засада и голът бе отменен. В 26-тата минута Уилиян навлезе в наказателното поле на Бърнли и бе съборен от Мат Лоутън, като съдията Кевин Френд посочи бялата точка. Зад топката застана Жоржиньо и не сбърка – 1:0! В края на първата част играчите на Франк Лампард увеличиха преднината си. Рийс Джеймс намери по чудесен начин Тами Ейбрахам и английският нападател вкара за втори път топката в мрежата на Ник Поуп – 2:0!

В началото на втората част лондончани решиха всичко в двубоя с трети гол. Мейсън Маунт намери Сезар Аспиликуета, който от своя страна подаде към Калъм Хъдсън-Одой и младото крило на Челси направи резултата 3:0! До края на срещата тимът на Челси можеше да достигне до още попадения. Тами Ейбрахам, Уилиян и Хъдсън-Одой пробваха късмета си, но изстрелите им бяха спасени от Ник Поуп.

Успехът бе първи в първенството за „сините“ на „Стамфорд бридж“ от началото на декември. С победата Челси събира актив от 39 точки и остава на 4-тата позиция в подреждането във Висшата лига. Бърнли пък продължава да затъва и записва 4-та поредна загуба в първенството. Тимът на Шон Дайш е на 15-то място с 24 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички