Челси лети по шампионски и на Боксинг Дей


Челси лети по шампионски и на Боксинг Дей
Снимка: Getty Images/Guliver

1128 0

Челси победи средняка във Висшата лига Борнемут в мач от 18-ия кръг във Висшата лига на Боксинг Дей. "Сините" се наложиха с 1:0 над своя съперник и са недостижима на върха в Англия с 46 точки.

Този мач бе по-особен с оглед на постигнатия рекорд - това бе 12-а поредна победа за "сините" в първенството, с което те биха своя рекорд от 2009 година.

Възпитаниците на Антонио Конте не блеснаха през първата част, като играта като цяло не бе особено атрактивна. Педро Родригес откри в 24-ата минута, след като получи подаване от Фабрегас на ръба на пеналта и прати топката в лявата част на мрежата с известно усилие - 1:0. Това бе четвърти гол за испанеца през сезона.

В 36-ата минута имаше нелош шанс за Челси да затвърди преднината си, след като Сеск стреля от пряк свободен удар в близост до вратата. Той обаче прати кълбото над вратата на Артур Боруц.

След това изглеждаше, че лидерът в Англия се е окопитил, владееше топката и чакаше нова възможност. Такава обаче не падна до съдийския сигнал.

Челси не разочарова феновете, които очакваха "сините" да материализират по-голямата си класа и амбиция с втори гол. И не чакаха дълго - в 49-ата минута лондончани вече водеха с 2:0 след успешно резлизирана дузпа от Еден Азар.

Дузпата срещу Борнемут бе отсъдена в 48-ата минута за нарушение на Саймън Франсис срещу белгиеца в пеналта.

Десет минути по-късно Вилиан пробва изстрел към вратата на гостите, но Боруц беше на мястото си. В 66-ата минута Педро стреля от границата на наказателното поле, но встрани от гредата.

В 73-ата минута обаче Борнемут можеше неприятно да изненада "сините" - Беник Афобе изпусна чудесна възможност, след като бе получил перфектен пас в наказателното поле.

Пердо Родригес се превърна в истински герой на този мач, след като направи в добавеното време резултата класически в полза на Челси. След страхотен пробив той отправи великолепен удар на границата на наказателното поле и не остави никакъв шанс на съперниковия вратар - 3:0.

В класирането Челси е на върха с 46 точки, 9 повече от втория Ливърпул, който е и с мач по-малко. Съперникът им в днешния мач падна до 13-а позиция и остава с 21 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички