Продажбата на Оскар в Китай не била заради парите - вижте причината


Продажбата на Оскар в Китай не била заради парите - вижте причината

3242 0

Всички спортни анализатори са обединени около идеята, че Челси продаде Оскар в Китай заради пари. Това е напълно нормално, тъй като Шанхай СИПГ извади 60 милиона паунда за бразилеца - сума, която е тройна на тази, която предлагаха други европейски тимове. Самият плеймейкър също беше привлечен от парите, като ще прибира по 300 хиляди паунда седмично в китайската Суперлига.

От самия клуб обаче обясниха, че основната причина за продажбата е промяната в схемата, която Антонио Конте наложи още през септември. Както е известно, от момента, в който италианецът приложи любимото си 3-4-3, Челси вече е в серия от 11 поредни победи, а Оскар излетя от стартовия състав.

"Идването на Антонио Конте през лятото доведе до по-дълбока роля за Оскар, който трябваше да играе по-назад от обичайната си позиция. Но промяната в схемата на 3-4-3 лимитира възможността той да играе и това е причината да отиде в Шанхай, където ще играе под ръководството на бившия мениджър на тима Андре Вилаш Боаш", пише в изявление на лондонския гранд.

Очаква се 60-те милиона паунда да бъдат реинвестирани в няколко нови попълнения, които да добавят към дълбочината на състава на Конте, който все още не е напълно добре комплектован за любимата на италианеца схема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички