Челси излъга Ливърпул и постави напрежение върху машината на Клоп


Челси излъга Ливърпул и постави напрежение върху машината на Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

6199 0

Битката за Топ 4 в английската Висша лига се ожесточи максимално. Ливърпул изпусна целия си аванс пред Тотнъм и Челси, след като лондончани днес нанесоха поражение с 1:0 на финалиста в Шампионска лига в дербито на кръга на "Стамфорд Бридж". 

Единственото попадение в срещата беше дело на Оливие Жиру в 32', когато френският нападател се възползва от отлично центриране на Виктор Моузес, което рикошира леко в Мане, за да направи топката достатъчно удобна за бившия играч на Арсенал. Той реализира с глава и остави шансовете на "сините" да се борят за място в Шампионска лига.

За 3-и пореден мач звездата на "червените" - Мохамед Салах, беше опазен от противниковите защитници, а това повлия сериозно на играта на мърсисайдци, които създадоха твърде малко положения през второто полувреме и логично загубиха срещата.

Победата на Челси направи изключително интересни последните мачове във Висшата лига. "Сините" събраха 69 точки и изостават с 3 от Ливърпул и 2 от Тотнъм. До края на шампионата Ливърпул може да си гарантира оставането в 4-ката с победа над Брайтън, а всеки друг резултат в този мач може да позволи на Челси да влезе в топ 4 при 2 победи ("сините" са с мач по-малко).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна изненадващо с натиск на Ливърпул, който изглеждаше много по-свеж в първите минути. На няколко пъти Мане реализира отлични пробиви през центъра, но подаванията му към Салах в наказателното поле се оказаха неточни.В същото време Челси разчиташе на контраатаки и в 15' Фабрегас се озова на позиция за стрелба, но прати топката право в ръцете на Кариус.

Отличен шанс получиха гостите да открият резултата, след като Салах беше изведен в наказателното поле, той подаде на Клайн на крилото, който успя да намери Мане в наказателното поле. Ударът на бившия играч на Саутхямптън обаче беше крайно разочароващ. В 23' офанзивният халф на гостите отново имаше отличен шанс и пробва изстрел от 15 метра, но Куртоа съумя да избие в корнер.

В 31' Робертсън отне топката от Моузес и успя да пусне за Мане, който проби през центъра и стреля. Куртоа отново успя да отрази удара, но топката остана в игра и се озова във Фирмино. Той видя Мане и му върна топката, нападателят финтира защитник и стреля от 10 метра, но твърде слабо и Куртоа улови.

И, въпреки че гостите бяха далеч по-добрият отбор през първите 30 минути, Челси успя да поведе. Моузес съумя да пробие по дясното крило и центрира в наказателното поле. Топката рикошира леко в рамото на Садио Мане и се превърна в идеална за Оливие Жиру, който с глава реализира за 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с удар на Мане в аут, но умората определено си каза думата. Гостите действаха мудно и бавно в нападение, а Еден Азар пропиля няколко превъзходни шанса за гол в тяхна полза. Юрген Клоп смени Клайн с Хендерсън, а в последните 20 минути пусна и 4-и нападател в лицето на Соланке, но това не промени нищо - все още слаби изяви в нападение, като гостите не отправиха нито един точен удар до 80'.

В 79' пък Алонсо едва не реализира превъзходен гол, след като засече центриране на Моузез и прати диагонален снаряд по посока вратата на Кариус. Топката обаче премина с малко в аут.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Тибо Куртоа, Сесар Аспиликуета, Гари Кейхил, Антонио Рудигер, Виктор Моузес, Маркос Алонсо, Тиемуйе Бакайоко, Н'голо Канте, Сеск Фабрегас, Еден Азар, Оливие Жиру

Ливърпул: Лорис Кариус, Натаниъл Клахн, Деян Ловрен, Върджил ван Дайк, Андрю Робертсон, Тренд Алекзандър Арнолд, Жоржиньо Вайналдум.. Джейм Милнър, Садио Мане, Мохамед Салах, Роберто Фирмино

Преди мача

Шампионът от миналия сезон Челси изпитва проблеми през този сезон и класирането на тима за Шампионска лига е под въпрос. "Сините" в момента са на 5-а позиция във Висшата лига с 66 точки. Те изостават на шест от днешния си съперник, като имат и мач по-малко.

Ливърпул от своя страна се очаква да е концентрирал силите си във финала за Шампионска лига. Играчите на Юрген Клоп обаче се нуждаят от още три точки в последните си две срещи, за да си гарантират участието в най-комерсиалния футболен турнир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички