Челси и Астън Вила се скъсаха да пропускат във ФА Къп - всичко ще се реши на "Вила парк" (ВИДЕО)


Челси и Астън Вила се скъсаха да пропускат във ФА Къп - всичко ще се реши на "Вила парк" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

846 0

Челси и Астън Вила не успяха да се победят в мач от 1/16-финалите на ФА Къп, завършвайки при резултат 0:0 на "Стамфорд Бридж". "Сини" и "вилани" не спряха да пропускат и поради това ще има реванш на "Вила парк", в който ще бъде излъчен победител.

Развой на Челси - Астън Вила

Още: Фантастични новини за Челси малко преди мачовете с Ливърпул и Манчестър Сити

Първото полувреме в Западен Лондон бе доста интересно. В 12-ата минута Астън Вила прати топката във вратата на "сините". Дъглас Луис се възползва от рикошет в бранител на Челси и прати топката в полуопразнената врата на Джордже Петрович. В крайна сметка, голът бе отменен, тъй като ВАР видя игра с ръка на футболист на "виланите" при рикошета.

В 18-ата минута се откри шанс пред Коул Палмър, но неговият удар бе спасен от Емилиано Мартинес. 15 минути преди почивката пък Нони Мадуеке бе оставен съвсем сам и стреля към врата на Вила, но отново аржентинският страж направи чудесно спасяване.

Две минути след почивката Галахър проби в наказателното поле и опита да центрира, като се получи рикошет в играч на Вила и топката стигна до Палмър, който стреля от въздуха с левия крак, но покрай дясната греда на Мартинес. Ответната завърши с удар на Диаби, който стреля в близкия ъгъл, но без особени проблеми за Петрович.

Още: Маурисио Почетино не крие - отчаяно иска да спечели трофей с Челси

Коул Палмър в единоборство с футболист на Вила

Бирмингамци постепенно на свой ред натиснаха съперника си и започваха да създават ситуации за попадение. В 57-ата минута Луис стреля пред наказателното поле, но Петрович успя да улови. Само 11' по-късно се откри нов шанс пред Палмър и Челси, но той стреля слабо и Мартинес улови. В 73-ата минута пък се стигна до нов шанс за "виланите". Оли Уоткинс стреля силно, но блестящ Петрович опази вратата си с ефектно спасяване.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно и нулевото равенство бе затвърдено. На Челси му предстои сблъсък с Ливърпул на 31 януари във Висшата лига, а Вила ще се изправи срещу Нюкасъл ден по-рано. Преиграването на "Вила парк" ще се изиграе след около 10 дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички