Челси е новият лидер във Висшата лига след обрат над Лийдс


Челси е новият лидер във Висшата лига след обрат над Лийдс
Снимка: Guliver/GettyImages

1648 0

Челси стигна до пълен обрат и триумф с 3:1 над новака Лийдс на "Стамфорд Бридж" и продължи да затвърждава добрите впечатления от началото на сезона. Въпреки че отборът от Лондон изостана още в 4', още до почивката резултатът беше изравнен, а през вторите 45 минути "сините" нямаха никакви проблеми срещу шампиона в Чемпиъншип. 

Срещата започна в отлично темпо, но липсата на решението на Франк Лампард да стартира само с един типичен разиграващ халф с дефанзивни функции в лицето на Н'Голо Канте. Гостите в 4' организираха мълниеносно нападение, при което Филипс от тъчлинията при центъра пусна остър пас за Патрик Бамфорд, който се бе устремил на скорост между двамата централни бранители. Той изпревари и тях, и връхлитащия Едуард Менди, плъзна топката покрай вратаря и стреля точно в опразнената врата - 0:1. 

Лондончани продължиха да са уязвими при контраатака, но наложиха сериозна преса, с която възстановиха контрол върху топката и на свой ред имаха доста положения. Най-скандалният пропуск влезе в главата на Тимо Вернер, който при центриране от корнер се опита да довкара топката след удар на негов съотборник, но вместо да се разпише от 50 сантиметри, изчисти топката, а при последвалия му повторен опит за удар удари греда. 

Все пак равенството беше възстановено в 27'. Зиеш задържа топката вдясно от наказателното поле, изведе Рийз Джеймс по крилото, а той пусна страхотен пас за Жиру, който засече във вратата за 1:1. Архитектът Зиеш получи контузия 3 минути по-късно и напусна преждевременно терена. 

До края на полувремето играта безспорно отстъпваше по качество на показаното от двата отбора в първия половин час и тимовете се оттеглиха на почивка при резултат 1:1. 

След почивката Челси отново вдигна оборотите и логично стигна до гол след няколко пропуски. В 61' при центриране от корнер Зума засече неспасяемо с глава и даде аванс на своите. Играчите на Лийдс имаха сериозни претенции за нарушение срещу техен съотборник, но такова не беше отъдено - 2:1 за Челси. 

Скоро след гола Ковачич се появи в игра, за да стабилизира защитата на тима в халфовата линия, докато лондончани имаха още 3-4 шанса да решат всичко в мача. Гостите пък изглеждаха, че нямат сили и до последните 10 минути на мача нямаха нито едно положение на своята сметка. 

До края Лийдс така и не стигна до положение за гол, докато при контраатака в добавеното време Кристиан Пулишич реализира за 3:1 и донесе поредната победа на Челси през този сезон. 

В класирането "сините" излязоха начело в класирането с актив от 22 точки - 1 повече от Тотнъм и Ливърпул, които са с мач по-малко. Лийдс е 13-и с 14 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички