Челси - 6, Коул Палмър - 4! Младокът преподаде на Евертън и се изравни с Ерлинг Холанд! (ВИДЕО)


Челси - 6, Коул Палмър - 4! Младокът преподаде на Евертън и се изравни с Ерлинг Холанд! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

991 0

Челси разби Евертън с 6:0 в поредната магическа вечер с марка "Коул Палмър". Младият английски национал буквално носи лондончани на плещите си през този сезон, а днес счупи пореден рекорд.

Палмър се превърна в първия играч в историята на Челси, който вкарва в 7 поредни срещи от Висшата лига на "Стамфорд Бридж". С деветата си вкарана дузпа през кампанията пък той продължи да гони рекордьора Анди Джонсън от Кристъл Палас, който отбеляза цели 11 наказателни удара през сезон 2004/2005 на Премиършип.

Четири срещу Евертън, общо 20 в Премиършип!

Най-интересното обаче е, че с четирите си вкарани гола срещу Евертън, Палмър, който по презумпция е офанзивен халф, вече се изравни с водача в голмайсторската листа Ерлинг Холанд - двамата имат по 20 попадения, следвани от Оли Уоткинс с 19.

Номер 20 на Челси продължава да гони и легендата Франк Лампард, който държи рекорда за най-много голове, отбелязани от халф със синята фланелка - 22, през сезон 2009/2010. 

Мачът можеше и да се развие по съвсем различен начин, но в 9-та минута таранът на Евертън, Бето, не успя да засече добре едно твърде силно центриране и не уцели вратата от непосредствена близост. Малко след това започна и рециталът на Коул Палмър...

Още: Цената на Ламин Ямал скочи със 134 милиона евро само за шест месеца

В 13' той размени подавания с Николас Джаксън и с прецизен удар по земя право в ъгъла матира Джордан Пикфорд. Веднага след това той се размина с топката, току пред голлинията, а няколко минути по-късно вече ликуваше за втори път. Нони Мадуеке стреля отблизо, Пикфорд изби топката, но тя попадна право на главата на Палмър, който не сгреши.

Коул Палмър отново избухна днес

Националният вратар на Англия сбърка фатално след половин час игра - той искаше да намери с къс пас Амаду Онана в центъра на терена, но пред белгиецът изведнъж изникна Палмър, който прехвърли излезлия напред страж от около 40 метра.

В самия край на полувремето резултатът набъбна до 4:0 - Нико Джаксън овладя едно центриране на Марк Кукурея и със страхотно обръщане за пореден път остави Пикфорд безпомощен.

През второто полувреме темпото поспадна, но Челси стигна и до пети гол. Коул Палмър бе фаулиран в наказателното поле, а след това собственоръчно реализира отсъдената дузпа в 64-та минута. Десетина минути преди края той обра овациите на публиката, след като бе сменен, с оглед предстоящия мач с Манчестър Сити за ФА Къп в събота.

В самия край на двубоя остана време юношата на Челси, Алфи Гилкрист, да вкара първия си гол за клуба. Бен Чилуел стреля, Пикфорд спаси, но топката отиде към Гилкрист на задна греда, а кинжалният му удар през защитник влезе в мрежата.

С победата Челси вече натрупа актив от 47 точки и е много близо до едно от местата, даващи право на участие в Лига Европа през идния сезон. Евертън пък продължава да крета в дъното със само 27 пункта.

Още: Коул Палмър с категоричен избор между Роналдо и Меси за №1 в света

"Беше лудост" - героят Коул Палмър обясни какво е окрилило Челси срещу Манчестър Юнайтед

Падна рекорд на Челси-Манчестър Юнайтед, а Коул Палмър посегна към историята

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички