Бърнли не се даде и спря шампионския устрем на Челси


Бърнли не се даде и спря шампионския устрем на Челси
Снимка: Getty Images/Gulliver

1009 0

Челси завърши 1:1 като гост на Бърнли, който има повече статистика като домакин. Педро Родригес откри резултата в седмата минута. Роби Брейди изравни в 24-ата. "Сините" от Лондон пропуснаха възможността да сръпнат с 12 точки на върха.

Челси записа опасни положения още в началните минути, което доведе и до ранен гол за тях. В 6' Азар пое подаване дълбоко в наказателното поле и реши да стреля. Изстелът обаче бе прекалено лесен за улавяне от страна на Том Хийтън. Минута по-късно обаче лондончани откирха резултата. След получаване на хубав пас, Педро нанесе удар, който отиде право в долния ляв ъгъл.

Бърнли не се обекуражи обаче след гола. В 19' Ашли Барнс получи прецизно подаване на ръба на наказателното поле и нанесе обещаващ удар. Той прелетя болезнено близо до дясната греда. Роби Брейди отбеляза красиво попадение в 24', след като се възползва от далечен пряк свободен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл на мрежат.

Още едно положение пред домакините. Тибо Куртоа реагира блестящо, за да откаже Матю Лоутън , който си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо към долния ляв ъгъл малко преди края на полувремето.

Втората част започна по-добре за Бърнли. Андре Грей получи невероятен пас по земя и от границата на наказателното поле шутира към вратата, целейки се в долния ляв ъгъл. Тибо Куртоа обаче отгатна намерението му и по превъзходен начин отрази.

В 61' Сесар Аспиликуета отправи удар, след като получи добър пас, но опитът му от ръба на пеналтерията премина точно над напречната греда.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички