Брилянтен Гюндоган наказа Евертън и доближи Манчестър Сити до титлата (ВИДЕО)


Брилянтен Гюндоган наказа Евертън и доближи Манчестър Сити до титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3749 0

Английският гранд Манчестър Сити успя да надвие Евертън като гост на "Гудисън Парк" в мач от 36-ия кръг на английския елит. Момчетата на Пеп Гуардиола се наложиха с класическото 3:0 и се доближиха до титлата във Висшата лига.

В герой за "гражданите" се превърна капитанът на отбора Илкай Гюндоган, който се отчете с две попадения, като второто му дойде от пряк свободен удар. Германецът също така асистира на Ерлинг Холанд за второто попадение в мача.

Евертън чисто и просто не успя да надиграе Сити. Най-добрият шанс за "карамелите" дойде в 65', когато Джеймс Тарковски стреля мощно с глава, но ударът му срещна напречната греда. 

Сити продължава да е на върха с 85 точки, като води с 4 пункта на Арсенал (81). По-късно днес "топчиите" ще трябва да отговорят на предизвикателството на Сити в своя мач срещу Брайтън. Евертън пък продължава да се бори за оцеляването си. Момчетата на Дайш са 17-ти с 32 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо срещата започна с колебливи действия в защита за "гражданите". На няколко пъти момчетата на Пеп сбъркаха непосредствено пред наказателното си поле, което можеше да им коства много, но успяха да поправят грешките си навреме.

След петата минута Сити установи контрол над топката и започна да разиграва със спокойствие в половината на "карамелите". Евертън бе обсипал зоната, в която действа Холанд, с много играчи и това до някаква степен правеше атаките на Сити неуспешни.

Резултатът бе открит в 37' от Манчестър Сити. Илкай Гюндоган получи чудесно подаване от Рияд Марез на фланга в наказателното поле. Капитанът на "гражданите" показа опита и индивидуалната си класа, след като овладя по чудесен начин и забоде топката във вратата на Пикфорд.

Video edited on Kapwing

Само две минути по-късно пък Гюндоган се отчете с асистенция. Германецът прати топката право на главата на Ерлинг Холанд, който нямаше как да сбърка от непосредствена близост и наказа Пикфорд за втори път - 2:0 за Сити.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Класическият резултат бе оформен в 51'. Илкай Гюндоган изпълни по страхотен начин свободен удар и се разписа за втори път на "Гудисън Парк".

Video edited on Kapwing

След третия гол Евертън повиши темпото на игра. Възпитаниците на Шон Дайш се опитваха всячески да се доберат до наказателното поле на Едерсон. В 66-ата минута "карамелите" нацелиха напречната греда, след като бранителят Джеймс Тарковски отправи много мощен удар с глава.

СЪСТАВИ

Евертън: Пикфорд, Патерсън, Тарковски, Мина, Холгейт, Гана, Гарнър, Дукуре, Макнийл, Айоби, Калвърт-Люин 

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Аканджи, Родри, Гюндоган, Марез, Алварес, Фоудън, Холанд

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Единствено Бенжамен Менди категорично отпада от сметките на Пеп Гуардиола за мача, но поради причини извън футбола. Нейтън Аке остава под въпрос. Колман, Годфри, Таусенд и Винагре пък отпадат за "карамелите" поради контузии.

Манчестър Сити няма поражение от този опонент в 12 поредни срещи. При последния им сблъсък обаче бе прекратена серия от 11 успеха на "гражданите" над Евертън в официални мачове. В подреждането Сити е с 82 точки - с пункт аванс пред Арсенал и с мач пасив. Евертън пък е с 32 точки на първото място над зоната на изпадащите. При поражение от Сити и успех за Лестър над Ливърпул - "карамелите" отиват на 18-о място - в опасната зона.

Пеп Гуардиола ще има едно на ум и за предстоящия реванш с Реал Мадрид в Шампионска лига. В първия мач от полуфиналната фаза двата тима си дадоха зрелищен мач, в който не се победиха и завършиха наравно 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички