Брадли Лоури - момчето със заразителна усмивка, което обедини футболните звезди в Англия


Брадли Лоури - момчето със заразителна усмивка, което обедини футболните звезди в Англия
Снимка: Gulliver/GettyImages

4163 0

Брадли Лоури бе момчето, което докосна сърцата на милиони футболни фенове по света. Въпреки че той стана известен с това, че страда от нелечима болест, куражът, борбеността и заразителната му усмивка са нещата, с които ще бъде запомнен. 

Брадли, който почина в петък следобед бе диагностициран с раково заболяване през 2013 година, когато е едва на 18 месеца. Въпреки че остана на земята едва шест години, той успя да докосне милиони и по-специално един човек.

Младият фен на Съндърланд беляза сърцата на мнозина футболни фенове по целия свят с усмивката, която никога не слизаше от лицето му. Той заяви, че най-добрият му приятел е нападателят на тима Джърмейн Дефо, който през новия сезон ще играе за Борнемут. Двамата многократно се появяваха в медиините пространства заедно, а Брадли бе неизменно до своя приятел в домакинските мачове.

Младият талисман на "черните котки" бе представен пред феновете преди мача с Евертън през септември. След края на срещата пък ръководството на "карамелите" дари 200 000 паунда за лечението на Лоури. 

През март месец тази година той бе изведен и на "Уембли", когато Дефо бе избран за капитан на Англия в срещата с Литва, феновете ръкопляскаха неспирно в продължение на няколко минути. Дни преди Лоури да се пренесе на небето, неговият най-добър приятел заяви:

"Не знам как да опиша как се чувствам. Беше невероятно изживяване да прекарам толкова време с Брад. Говоря си с неговото семейство всеки ден. Бях с тях преди няколко дни в болницата, много е тъжно да гледам как страда."

"Мислих, че съм готов за подобен край, след като баща ми се разболя по подобен начин. Трудно ми беше, защото това е дете, което е на невръстна възраст, а е преминал през толкова много неща."

Брадли спечели и наградата за "Гол на месец януари", когато в почивката на срещата Съндърлан - Челси на "Стейдиъм ъф Лайт", той отбеляза дузпа срещу Асмир Бегович. 

И въпреки че накрая загуби тежката битка, Брадли ще остане завинаги в сърцата на футболните фенове, особено на тези на Съндърланд, които във въпросния мач с Евертън през септември пяха на своя стадион "Има само един Брадли Лоури" и се оказаха повече от прави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички