Бос на Сантос: Челси искал да отмъкне Неймар като Юнайтед - Бербатов


Бос на Сантос: Челси искал да отмъкне Неймар като Юнайтед - Бербатов

3637 0

Челси почти са подписали с вероятно следващия най-добър играч в света - Неймар, според твърденията на бившия президент на Сантос Луис Алваро де Оливейра Рибейро. Той признава в биографията си, че лондонският клуб е предлагал 30 милиона паунда за Неймар през 2010 година, но Сантос отхвърля офертата, според "Sambafoot".

Бившият президент на първия клуб на Неймар също така разкритикува поведението на представителите на Челси, опитали да осъществят сделката. Той твърди, че "сините" са насрочили тайна среща с играча, баща му (който е и негов агент) и представителят на Челси Пини Захави в Ню Йорк, преди международния дебют на звездата в приятелска среща срещу САЩ.

Рибейро твърди, че когато Неймар е пристигнал на летище "São Paulo Guarulhos", са го чакали две коли. Едната е предоставена на играча от неговия клуб Сантос, а другата - от ухажорите от Челси. Въпреки това, англичаните не успяват да си проправят път до Неймар, тъй като представителите на Сантос са му наредили да се качи в тяхната кола и той го е изпълнил, игнорирайки Челси.

"Sportsjoe.ie" пише, че историята напомня на трансфера на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед. През 2008 г. сър Алекс Фъргюсън се срещна с българина на летището в Манчестър, за да го доведе на базата на Юнайтед. Така "червените дяволи" подписаха със звездата на Тотнъм срещу 30.75 млн. паунда.

Същевременно от Тотнъм не са дали разрешение на Юнайтед да говорят с Бербатов в този момент, тъй като вече са били приели офертата от 34 милиона паунда на Манчестър Сити за нападателя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички