Бомба в Англия! Олимпиакос наказа Астън Вила и е на прага на историческо постижение! (ВИДЕО)


Бомба в Англия! Олимпиакос наказа Астън Вила и е на прага на историческо постижение! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2715 0

Олимпиакос сензационно победи Астън Вила с 4:2 като гост в първа полуфинална среща от Лигата на конференциите. Ако тимът от Пирея стигне до финал, то това ще бъде първи такъв за гръцки клуб в евротурнирите от този на Панатинайкос срещу Аякс за КЕШ през 1971-ва, загубен с 0:2 и общо втори в историята. 

Можеха поне да стигнат до 3:4 в края!

Астън Вила определено бе по-активният отбор в срещата, но Олимпиакос много хладнокръвно оползотвори почти всичките си възможности за гол. С хеттрик се отличи мароканецът Аюб Ел Кааби. Първите му два гола станаха след идентични комбинации - извеждащи подавания, след като той дебнеше на ръба на засадата, първо на Чикиньо, след това на Даниел Поденсе.

Астън Вила Олимпиакос

Астън Вила успя да изравни след попадения в края на първото полувреме (Оли Уоткинс, 45+1') и началото на второто (Муса Диаби, 52'). Малко след това обаче Ел Кааби вкара третия си гол от дузпа, а в 67', испанецът Сантяго Хесе, отбеляза за 2:4, след не особено добра изява на иначе железния Емилиано Мартинес. Хесе стреля от разстояние, топката рикошира в защитник на Вила, заблуди Мартинес, но въпреки това изглеждаше, че той поне ще избие удара - това обаче не се случи и топката влетя в мрежата му. 

Още: Лига на конференциите: Гол на бившия таран не Лудогорец не стигна срещу Фиорентина, Астън Вила се провали шумно! (ВИДЕО)

Черешката на тортата дойде в 84-та минута, когато реферът отсъди дузпа за фал на Давид Кармо в наказателното поле. Константинос Цолакис отрази изстрела на Дъглас Луиз от бялата точка като това бе четвърта поредна дузпа, която гръцкият вратар успява да спаси, след трите наказателни удара срещу Фенербахче преди две седмици.  

Единственият английски тим в Европа: Суперфаворит за ФИНАЛ, а и за трофея

УЕФА наказа Емилиано Мартинес

От Лил разкритикуваха Емилиано Мартинес заради скандалното му отношение (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички