Бивш вратар на Юнайтед: Де Хеа е като Спайдър-мен


Бивш вратар на Юнайтед: Де Хеа е като Спайдър-мен
Снимка: Getty Images/Gulliver

1649 0

 

Бившият съотборник на Давид Де Хеа Томаш Кушчак заяви, че вратарят на Манчестър Юнайтед е бил като Спайдър-мен по време на тренировка в началото на кариерата си във Висшата лига. Испанският страж осъществи трансфер за 19 милиона паунда от Атлетико Мадрид в „червените дяволи“ през 2011-та година, като наследи Едвин ван дер Саар като първи избор на вратата на „Олд Трафорд“.
Кушчак и Де Хеа се засякоха за една година в тима на Манчестър Юнайтед и полякът разказа за първите си впечатления от някогашния си съотборник. „Тренирах с него почти една година и си спомням, че когато някой стреляше към горния ъгъл на неговата врата, той можеше да излети и да се разтегне като Спайдър-мен. Бях изненадан, „леле, какъв вратар“. Той беше здрав и бърз, беше топ вратар. Разбира се, той правеше и грешки, всички ги правим, но впоследствие той се доказа в толкова поредни години. Представянето му през последните осем –девет години са невероятни. Да играеш за добър отбор, който е на върха, е лесно, но за нещастие след като Сър Алекс напусна имаше промени в клуба. Юнайтед се затрудняваше и Давид беше под страхотно напрежение“, заяви Томаш Кушчак пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.
Испанецът започна трудно кариерата си на „Олд Трафорд“, като направи някои грешки в дебютния си сезон. Впоследвие обаче Де Хеа затвори устите на критиците си, като изигра ключова роля за титлата на Манчестър Юнайтед през 2013-та година, а след това се превърна в един от най-важните играчи в тима.

Бившият съотборник на Давид Де Хеа Томаш Кушчак заяви, че вратарят на Манчестър Юнайтед е бил като Спайдър-мен по време на тренировките в началото на кариерата си във Висшата лига. Испанският страж осъществи трансфер за 19 милиона паунда от Атлетико Мадрид в „червените дяволи“ през 2011-та година и наследи Едвин ван дер Саар като първи избор на вратата на „Олд Трафорд“.

Кушчак и Де Хеа се засякоха за една година в тима на Манчестър Юнайтед и полякът разказа за първите си впечатления от някогашния си съотборник. „Тренирах с него почти една година и си спомням, че когато някой стреляше към горния ъгъл на неговата врата, той можеше да излети и да се разтегне като Спайдър-мен. Бях изненадан, „леле, какъв вратар“. Той беше здрав и бърз, беше топ вратар. Разбира се, той правеше и грешки, всички ги правим, но впоследствие той се доказа в толкова поредни години. Представянето му през последните осем –девет години е невероятно. Да играеш за добър отбор, който е на върха, е лесно, но за нещастие след като Сър Алекс напусна имаше промени в клуба. Юнайтед се затрудняваше и Давид беше под страхотно напрежение“, заяви Томаш Кушчак пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

Испанецът започна трудно кариерата си на „Олд Трафорд“, като направи някои грешки в дебютния си сезон. Впоследвие обаче Де Хеа затвори устите на критиците си, като изигра ключова роля за титлата на Манчестър Юнайтед през 2013-та година, а след това се превърна в един от най-важните играчи в тима. А ето докога Де Хеа смята да остане на "Олд Трафорд".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички