Бивш английски национал сравни победата срещу Испания със знаменит успех


Бивш английски национал сравни победата срещу Испания със знаменит успех
Снимка: Getty Images/Guliver

1140 0

Бившият английски национал Джейми Карагър сравни вчерашната победа на "Трите лъва" над Испания с 3:2 със знаменития успех над Германия в Мюнхен с 5:1 от 2001-ва година.

Централният защитник участва в онзи мач, влизайки като резерва в края на двубоя, в който след като Карстен Янкер откри резултата в шестата минута, Майкъл Оуен реализира хеттрик, а Стивън Джерард и Емил Хески добавиха по един гол. Вчера коментаторът на Скай Спортс изгледа на живо мача в Севиля, в който Англия демонстрира отлична игра на контраатака.

"Единственото, с което мога да го сравня, е победата с 5:1 над Германия. Това е фантастичен резултат. Един мач, който играчите никога няма да забравят, какво и да постигнат в международните си кариери занапред. Това е много важен успех за Гарет Саутгейт. Представянето им на Световното първенство беше страхотно, но всички тихо си казвахме, че те не са се изправили срещу нито един голям отбор в Русия. Точно затова този резултат е толкова важен за Саутгейт", коментира Карагър.

КАКЪВ АНТИРЕКОРД ЗАПИСА ИСПАНИЯ СРЕЩУ АНГЛИЯ?

Самият Саутгейт също бе в Мюнхен за онзи паметен мач, но остана на резервната скамейка. Миналата вечер обаче той надигра тактически колегата си Луис Енрике. "Стратегията на Саутгейт бе много смела. От самото начало играчите на Англия пресираха съперника. Беше сякаш гледам някои от водещите отбори във Висшата лига. Испания доминираше във владеенето на топката, но този мач бе като едно страхотно представяне в гостуване от Шампионската лига. Момчетата бяха убийствени на контраатака и точни пред гола", допълни Карагър.

След двубоя една от звездите на Англия Хари Кейн, който бе свързван с трансфер в Реал Мадрид, бе попитан и какво мисли за трансфер там. Ето какъв бе отговорът на нападателя

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички