Едно полувреме бе достатъчно за първа победа на Англия над Испания като гост от 1987 година


Едно полувреме бе достатъчно за първа победа на Англия над Испания като гост от 1987 година
Снимка: Getty Images/Guliver

1177 0

Отборът на Англия победи с 2:3 като гост тима на Испания в среща от турнира Лига на нациите. По този начин ,,трите лъва“ се реваншираха за загубата си от същия съперник на старта на надпреварата у дома на ,,Уембли“ с 1:2 и запазиха шансове за първото място в група 4. Селекционерът на англичаните Гарет Саутгейт започна двубоя с най-младия състав на "трите лъва“ от началото на века – средната възраст на отбора бе 23 години.

Първото полувреме премина под диктовката на гостите, които бяха смъртоносни на контраатака и реализираха три попадения до почивката. Рахийм Стърлинг отбеляза първия си гол за националния отбор в гостуване и първия след 1, 102 дни голова суша. Полузащитникът на Манчестър Сити получи топката от Маркъс Рашфорд и със силен удар не остави шансове на Давид Де Хеа в 16-та минута. След точно половин час игра полуфиналистите на Световното първенство наказаха нова грешка в отбраната на ,,Ла Фурия Роха“, като този път Рашфорд сам завърши атаката след асистенция на капитана Хари Кейн. Голмайсторът на Тотнъм отново влезе в ролята на асистент този път към Стърлинг, който в 38-та минута реализира второто си попадение в мача и направи преднината на тима класическа. Това бе и първият случай в историята на Испания, в който националният отбор допуска три попадения през първото полувреме.

Възпитаниците на Луис Енрике се представиха далеч по-добре през втората част, когато контролираха събитията на терена и натиснаха своя съперник, който значително намали оборотите. Ключови се оказаха смените на бившия наставник на Барселона. В игра влязоха Пако Алкасер и Дани Себайос. Играещият под наем в Борусия Дортмунд нападател Алкасер намали на 1:3 след центриране от ъглов удар на Марко Асенсио в 58-та минута. За него това бе 10-и точен удар към противниковата врата и 10-и гол, с което той потвърди великолепната си моментна форма. Домакините опитаха да намалят мигновено, но така и не намираха верен път към Джордан Пикфорд. Веднъж и гредата помогна на гостите. Дълбоко в добавеното време Испания все пак върна още едно попадение от пасива си, след като Серхио Рамос остана непокрит в наказателното поле и от близко разстояние реализира с глава за 2:3 след точното подаване на Дани Себайос. За повече нямаше време и така англичаните спечелиха първата си победа като гост на Испания от 1987 година, когато постигнаха успех с 2:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички