Битката за Манчестър отново на дневен ред - "небесно-сини" или "червени"?


Битката за Манчестър отново на дневен ред - "небесно-сини" или "червени"?
Снимка: Getty Images/Guliver

3072 0

Манчестър Сити срещу Манчестър Юнайтед - един от най-чаканите футболни сблъсъци отново е на дневен ред. Двата английски гранда се изправят тази вечер един срещу друг в мач от 12-я кръг на Висшата лига.

"Небесно-сините" влизат в новия кръг като водачи в класирането във Висшата лига с актив от 29 точки. Съставът на Пеп Гуардиола е непобеден от началото на сезона, като са регистрирали само две равенства. Челси и Ливърпул обаче също са непобедени и дебнат за всяка една грешка на "гражданите".

"Червените дяволи" от своя страна заемат незадоволителното осмо място в първенството с 20 пункта, след като не стартираха кампанията по най-убедителния начин. При победа днес обаче Юнайтед ще направи голяма крачка обратно към лидерите в подреждането.

Днешният двубой изправя един срещу друг и двама мениджъри, които в продължение на години неизменно се конкурират. Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо наложиха високите стандарти в треньорската професия, а сега за сетен път ще се надиграват тактически.

"Гражданите" влизат като фаворит в срещата, след като от началото на сезона демонстрират впечатляваща форма. Нападателите на Сити са сред най-резултатните на Стария континент, а отбраната на "червените дяволи" определено не е на нужното ниво през настоящия сезон.

Статистиката обаче сочи друго. "Небесно-сините" са успели да спечелят само два от последните си осем мача срещу Юнайтед, а през миналата година "червените дяволи" направиха пълен обрат срещу Сити от 0:2 до 3:2 насред "Етихад".

В двата отбора не са налични нови контузии. За "гражданите" Кевин Де Бройне и Клаудио Браво продължават да отсъстват поради травми, докати за "червените" единствено Ромелу Лукаку е под въпрос, но е възможно да стартира в днешния мач.

"Червено" или "небесно-синьо"? Сити и Юнайтед отново ще определят цветовете на Манчестър, а изходът от двубоя е с определяща тежест в битката за шампионската титла на Англия. Кой ще вземе превес - може да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички