Моуриньо: Юнайтед е отбор, който никога не се предава


Моуриньо: Юнайтед е отбор, който никога не се предава
Снимка: Gulliver/GettyImages

1068 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че неговият тим е отбор, който никога не се предава. "Специалния" направи това изявление в навечерието преди голямото дерби на град Манчестър.

 

"Ние не сме отбор, който се предава. Ние сме отбор, който винаги начин да отвърне. Понякога успяваме да променим негативния резултат, понякога - не. Но този отбор винаги е имал колективен дух, който да го води в борбата", каза Моуриньо.
"В домакинския мач срещу Ювентус не можех да направя промени в нападение, защото на пейката нямахме никакви опитни играчи. Бе много трудно да се справим без Алексис Санчес и без Фелайни. На терена бяха всички здрави и нямах възможност за промени. Но в Торино имах широчина в състава, а когато имаш такива играчи на пейката, това означава, че взимаш точки. Срещу Ювентус точно играчите от пейката ни помогнаха да обърнем хода на мача", обясни Моуриньо.

"Ние не сме отбор, който се предава. Ние сме отбор, който винаги намира начин да отвърне. Понякога успяваме да променим негативния резултат, понякога - не. Но този отбор винаги е имал колективен дух, който да го води в борбата", сподели Моуриньо.

По отношение на предстоящия двубой срещу градския съперник Манчестър Сити, Моуриньо сподели: "Срещата със Сити е специална, но не заради случилото се през миналата година, а защото е дерби и има по-особен заряд за феновете. Ще се опитаме да извлечем добър резултат."

"Изиграхме два много тежки мача като гости - срещу Челси и срещу Ювентус и успяхме да постигнем добри резултати. Представянето ни в тях бе позитивно и ще се опитаме да го повторим, но не трябва да забравяме колко силен отбор е Сити."

"Ако направим равен, разликата остава 9 точки. Ако загубим, става 12, така че това не е начинът, по който трябва да гледаме на предстоящата среща. В контекста на сезона този мач би трябвало да е лесен за тях и труден за нас, но аз искам да го разглеждам като отделно събитие. Тогава той ще бъде труден и за тях", завърши португалецът.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички