Бирмингам "пенсионира" номера на Белингам след едва 44 мача за тима


Бирмингам "пенсионира" номера на Белингам след едва 44 мача за тима
Снимка: Gulliver/GettyImages

1561 0

Отборът на Бирмингам извади от употреба номер 22, с който до вчера играеше тийнейджърът Джуд Белингам. Вчера халфът изигра последния си мач за тима при загубата с 1:3 от Дарби Каунти, след като преди няколко седмици стана ясно, че той ще премине в Борусия Дортмунд през новия сезон.

Белингам изгря на сцената на английския футбол в началото на сезона, след като през август миналата година се превърна в най-младият играч в историята на Бирмингам. От клуба решиха да извадят номер 22 от употреба като жест и признателност към неговия талант, а и да мотивират младите футболисти в тима. „За толкова кратък период Джуд се превърна в бележита фигура в клуба, като показа какво може да се постигне с талант, усилени тренировки и отдаденост. Фланелката с номер 22 винаги ще бъде свързвана с Джуд и израстването му в първия тим“, написаха от Бирмингам.

В историята на футбола сме виждали различни случаи, в които даден клуб е „пенсионирал“ конкретен номер. Милан например извади от употреба номер 6 в чест на Франк Барези, а Наполи номер 10 заради Диего Марадона. Интересното е, че Джуд Белингам е изиграл само 44 мача за Бирмингам преди да получи тази чест. А ето каква комична ситуация се получи в Саутхемптън след отмяната на "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички