Безумие - Алексис ще навърши 30, но Юнайтед ще му даде нечувана заплата


Безумие - Алексис ще навърши 30, но Юнайтед ще му даде нечувана заплата
Снимка: Guliver/GettyImages

3087 0

Наскоро Жозе Моуриньо се оплака, че Манчестър Юнайтед не може да се бори с Манчестър Сити финансово. Явно това е дало ефект, след като Sky Sports разкри заплатата, която Алексис Санчес ще прибира на "Олд Трафорд", при условие че трансферът му от Арсенал се осъществи.

Реномираната английска медия обяви, че предложението на 20-кратните шампиони към чилийската суперзвезда е за 16 милиона паунда на сезон. Това прави около 350 хиляди паунда на седмица, което автоматично ще превърне №7 в най-скъпоплатения играч в английската Висша лига.

Освен това Манчестър Юнайтед в момента финализира сделката с Арсенал, като ще плати 35 милиона паунда за играч, чийто договор изтича през лятото. Също така "червените дяволи" ще платят и 5 милиона паунда хонорар на различни агенти, които помагат за осъществяването на сделката.

За сравнение - отборът, в който самият Алексис искаше да играе (Манчестър Сити), предложи едва 20 милиона паунда на Арсенал и седмична заплата от близо 100 хиляди паунда по-малко. Хосеп Гуардиола държеше да привлече бившия ас на Барселона, но не е готов да развали атмосферата в отбора, връчквайки на Санчес договор, който е далеч по-изгоден в сравнение с тези на Кевин Де Бройне, Давид Силва, Серхио Агуеро и други.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички