Безобразно полувреме донесе поражение на Юнайтед в дебюта на Тен Хаг във Висшата лига


 Безобразно полувреме донесе поражение на Юнайтед в дебюта на Тен Хаг във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5520 0

Манчестър Юнайтед загуби първия си мач от новия сезон във Висшата лига. "Червените дяволи" отстъпиха у дома на Брайтън с 1:2, като изиграха безобразно първо полувреме, а подемът им през втората част не се оказа достатъчен за поне една точка в дебютния мач на Ерик тен Хаг в шампионата. Победата беше първа за "чайките" на "Олд Трафорд" в историята. 

Брайтън удари с два гола в рамките на 9 минути - 30' и 39', и двата дело на Паскал Грос. Домакините успяха да върнат едно попадение в 68-ата минута, когато Алексис МакАлистър си вкара автогол.

Звездата на "червените дяволи" Кристиано Роналдо беше резерва в мача и влезе в игра в 53', при резултат 0:2. Той обаче не се отчете с голови действие срещу "чайките". В класирането Брайтън е пети, а Юнайтед е на 14-а позиция.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 7-ата минута Бруно Фернандеш накара Ерик тен Хаг да се хване за главата, след като прати топката над напречната греда от нелоша позиция за обстрел. През първия четвърт час игра грандът от Манчестър не изглеждаше достатъчно убедителен. В 24-ата минута "червените дяволи" създадоха хубава атака, но завършващият удар на Кристиан Ериксен не беше достатъчно добър.

В 30-ата минута неубедителността на Юнайтед си каза своята дума и тимът инкасира попадение на своя стадион. След контратака Уелбек успя да задържи топката в пределите на полето и да я сервира на крака на Паскал Грос, който от близка дистанция чукна топката във вратата на Де Хеа. В ситуацията имаше съмнение за засада, но в крайна сметка голът бе зачетен. 

В 39-ата минута гостите проведоха чудесна атака, в която стигнаха до втори гол във вратата на Давид Де Хеа. Шоу не успя да се справи с достигналия наказателното поле Марч и се стигна до негов удар, който бе отразен от вратаря. Топката обаче достигна до автора на първия гол - Паскал Грос, който отново успя да прати топката във вратата на "червените дяволи". 

В последните няколко минути на полувремето Манчестър Юнайтед опита да приложи натиск срещу съперника, като първо Ериксен опита да изненада отбраната с отиграване с пета, но безуспешно, а после Люк Шоу не успя да затрудни Санчес с удар в средата на вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна с нова добра възможност пред Брайтън - в 49' Уелбек стреля с глава, пращайки топката на сантиметри от гредата. В 53-ата минута Тен Хаг пусна "тежката си артилерия" Кристиано Роналдо, който замени силно неубедителния днес Фред. След изтичането на точно час игра Юнайтед можеше да върне едно попадение, след като Маркъс Рашфорд разви скорост и нахлу в наказателното поле на гостите, след което стреля. Роберт Санчес обаче бе излязъл да го пресрещне и срещна топката с тялото си.

Шест минути след тази ситуация Рашфорд отново пропиля възможност, стреляйки над напречната греда след центриране от фланга. В 67' Санчес направи още едно спасяване, но в 68' домакините все пак стигнаха до попадение. В хаоса пред наказателното си поле след корнер Алексис МакАлистър прати топката в собствената си врата и претенциите на Брайтън за игра с ръка и засада не доведоха до незачитането на това попадение, което окрили Юнайтед - 1:2. 

Смяна за Юнайтед в 78' - Дони ван де Беек взе мястото на Скот Мактоминей на терена. В последния четвърт час на редовното време тимът на Ерик тен Хаг заигра по-добре, но "чайките" успяха да ги удържат. 

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Мартинес, Фернандеш, Рашфорд, Ериксен, Фред, Далот, Шоу, Санчо, Мактоминей

* Кристиано Роналдо е резерва

Брайтън: Санчес, Уебстър, Дънк, Марч, МакАлистър, Тросар, Грос, Лалана, Уелбек, Кайседо, Велтман

ПРЕДИ МАЧА

"Червените дяволи" започват своя "поправителен" заради лошото си класиране през миналия сезон, в който не успяха да се класират за Шампионска лига. През кампания 2022/23 те ще играят в Лига Европа.

Тимът е с нов треньор в лицето на Ерик тен Хаг, а в редиците им вече ги няма Единсон Кавани, Хуан Мата и Пол Погба. Грандът се подсили през лятото с Тирел Маласия, Лисандро Мартинес и Кристиан Ериксен. Клубът обаче продължава да работи на трансферния пазар.

През миналия сезон Брайтън завърши на девето място след труден сезон. Тези дни клубът се раздели със защитника Марк Кукурея, който продаде за сериозна сума на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички