Безмилостен: Тухел победи петима големи треньори за няма и 3 месеца


Безмилостен: Тухел победи петима  големи треньори за няма и 3 месеца
Снимка: Getty Images/Guliver

1099 0

С идването на Томас Тухел в Челси отборът е преобразен и доста по-успешен. Германецът вече успя да запише едно впечатляващо постижение - да победи петима топтреньори в Англия и Европа. Последно той надви Хосеп Гуардиола, след като Челси елиминира Манчестър Сити в полуфиналите на ФА Къп.

Тухел пое "сините" в края на януари тази година. Оттогава досега той успя да победи и други трима топмениджъри във Висшата лига и един от испанската Ла Лига. На 17 март той победи Атлетико (Мадрид) на Диего Симеоне в Шампионска лига. При това той надви аржентинеца 2 пъти - в първия осминафинал Челси също победи "дюшекчиите".

Между двата 1/8-финала в Шампионска лига Челси на Тухел победи и Евертън на Карло Анчелоти и Ливърпул на Юрген Клоп. Във всичките тези 6 мача лондончани успяха да запазят мрежата си суха - 1:0 със Сити, 1:0 и 2:0 над Атлетико, 2:0 над Евертън и 1:0 над Ливърпул. Под ръководството на германеца английският гранд спечели 13 мача, направи 4 равенства и загуби 2 пъти. А какъв е един от успешните подходи на Тухел към работата му в Челси вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички