Без куп титуляри Манчестър Сити прегази неузнаваем Челси


Без куп титуляри Манчестър Сити прегази неузнаваем Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

4120 0

Манчестър Сити прегази Челси с резултат 1:3 като гост в дербито от 17-ия кръг на Висшата лига. "Небесносините", които играха в отсъствието на куп титуляри, заразени с коронавирус, тотално надиграха своя съперник и вкараха три безответни гола за едно полувреме на "Стамфорд Бридж".

Фил Фодън и Кевин де Бройне се отчетоха с по един гол и една асистенция, а другото попадение бе дело на Илкай Гюндоган. Челси пък успя да върне един гол едва в продължението на мача, когато Калъм Хъдсън-Одой засече центриране на Кай Хаверц.

С победата Манчестър Сити изпревари Челси и достигна до петото място във Висшата лига с актив от 29 точки - с равен брой точки с четвъртия Тотнъм, който е с по-добра голова разлика, но и мач повече от "гражданите". Челси заема осмо място с 26 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Противно на някои очаквания, Манчестър Сити започна срещата на "Стамфорд Бридж" находчиво и показа, че ще се бори за победата. Кевин де Бройне пропусна едно добро положение за гол в първите минути. В средата на полувремето пък "небесносините" се добраха до два бързи гола, които ги поставиха в отлична ситуация.

Първо Фил Фодън успя да намери Илкай Гюндоган на границата на наказателното поле, а след това с добро движение халфът успя да си освободи пространство за стрелба и да разстреля Менди - 0:1! Три минути по-късно Кевин де Бройне намери Фодън, който също успя да се разпише - 0:2!

Челси се впусна напред в опит да намали изоставането си, което отвори много свободни пространства за нападателите на Манчестър Сити. Така в 34-ата минута "гражданите" организираха бърза контраатака, при която Стърлинг се измъкна сам срещу Менди. Крилото се забави с удара, който се отби в гредата, за да се озове в Де Бройне, който вкара на празна врата - 0:3!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на частта Нголо Канте си изкара жълт картон, а малко след това Сити можеше да се добере до четвърти гол. След центриране от фаул Кевин де Бройне намери Родри на далечната греда, а испанецът стреля много опасно с глава към вратата, но Менди спаси.

В следващите минути Челси направи половинчати опити да отговори по някакъв начин на своя съперник, но не успя да създаде нищо опасно пред вратата на дебютанта Зак Щефен. "Небесносините" също намалиха оборотите и не търсеха на всяка цена да вкарат нов гол във вратата на домакините.

Едва във втората минута на добавеното продължение на мача Челси стигна до попадение във вратата на Щефен. Кай Хаверц проби по левия фланг и центрира ниско по земята в наказателното поле, а на далечната греда Калъм Хъдсън-Одой успя да засече - 1:3!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Челси и Манчестър Сити влизат в двубоя с равен брой точки - по 26, като "сините" са с по-добра голова разлика, но и два мача повече от своя конкурент.

Челси започна силно сезона, но в последните кръгове формата на отбора спадна (3 загуби в последните 5 шампионатни срещи). Сити пък се намира в противоположната ситуация: труден старт на кампанията и по-добра форма в последните мачове (без загуба в последните 6 шампионатни срещи).

За днешната среща обаче Пеп Гуардиола е изправен пред сериозно изпитание, след като остана без 5-има ключови играчи заради коронавируса. В лагера на Челси пък представящият се на топ ниво през сезона Рийс Джеймс не е на разположение, докато Хаким Зиеш е под въпрос.

Междувременно стана ясно, че има още двама заразени в лагера на Манчестър Сити (подробности тук).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Менди, Аспиликуета, Зума, Силва, Чилуел, Ковачич, Канте, Маунт, Зиеш, Вернер, Пулишич

Манчестър Сити: Щефен, Кансело, Диаш, Джоунс, Зинченко, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Фодън, Бернардо, Стърлинг

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички