Без да блести Манчестър Юнайтед продължи впечатляващата си серия


Без да блести Манчестър Юнайтед продължи впечатляващата си серия
Снимка: Getty Images/Gulliver

4115 0

Манчестър Юнайтед продължи впечатляващата си серия под ръководството на Оле Гунар Солскяер. "Червените дяволи" победиха Рединг с 2:0 в мач от третия кръг на най-стария футболен турнир в света ФА Къп и продължават напред в надпреварата. Попаденията на "Олд Трафорд" отбелязаха Хуан Мата и Ромелу Лукакау. По този начин Солскяер се превърна в първият мениджър, който стартира с 5 поредни победи.

Рединг имаше много възможности, като дори в някои от показателите превъзхождаше своя съперник. Липсата на класа обаче си каза думата и футболистите не съумяха да стигнат дори и до почетно попадение. Гостуващият тим започна срещата с доста самочувствие, опитвайки от рано да създадат положения, но без успех. Началните минути бяха спокойни без опасности пред двете врати. В 16' "червените дяволи" организираха хубава атака, но завършващият удар на Санчес мина над вратата.

В 20' Фред успя да се разпише, но попадението му бе отменено заради засада. След това се наложи и намесата на ВАР, след която бе отсъдена дузпа за нарушение срещу Мата, точно преди паса му към Фред. Зад бялата точка застана испанецът, който откри резултата - 1:0.

След попадението футболистите на Рединг обаче организираха няколко много добри атаки. При една от тях Лоудър направи непростим пропуск, след като се озова сам срещу вратаря, но се забави прекалено много и не успя да нанесе добър удар. В самия край на полувремето домакините отново срещнаха проблеми точно пред наказателното поле, но Хариът избърза да стреля, а не да подаде към някой свой съотборник. Въпреки че Рединг наложи натиск в заключителните минути, Юнайтед успя да отбележи втори гол след грешка на Суифт. Лукаку се въползва от извеждащ пас на Санчес, а белгиецът успя да преодолее вратаря за 2:0.

Рединг започна по-добре и втората част, като в 52' се отличи с още един пропуск. Hариът се озова зад отбраната след много добър пас на Алуко и стреля отблизо, но Ромеро пак успя да избие. В 57' Ашли Йънг застана зад топката за пряк свободен удар, но не се стигна до нищо опасно. Малко след това Алексис Санчес напусна принудително терена, тъй като получи някаква болка в крака.

20-ина минути преди края Ромеро се намеси за пореден път, отразявайки хубав удар на Алуко от границата на наказателното поле. До края на срещата единственото по-опасно положение бе удар на перейра, който бе отразен от стража на Рединг, за да се стигне до първия корнер за "червените дяволи".

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Юнайтед ще се опита да продължи с впечатляващото си представяне под ръководството на Оле Гунар Солскяер. "Червените дяволи" са преобразени при норвежеца и записаха 4 поредни победи във Висшата лига с голова разлика 14:2.

Рединг пък се намира в ужасяваща форма. Отборът няма победа в десет поредни мача, в които записа по 5 равенства и загуби. От началото на сезона "кралските поданици" са имали 13 визити в Чемпиъншип, в които имат едва 1 успех и по 6 равенства и поражения. "Червените дяволи" са в серия от 5 последователни успеха над Рединг във всички турнири.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Далот, Дармиан, Джоунс, Йънг, Фред, МакТоминай, Перейра, Мата, Лукаку, Санчес

Рединг: Яякола, Ричардс, Моор, Илори, Ядъм, Риномота, Кели, Хариът, Суифт, МакКлиъри, Лоудър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички