"Беше на лична основа" - Антони Еланга с признание след Нотингам 2:1 Манчестър Юнайтед


"Беше на лична основа" - Антони Еланга с признание след Нотингам 2:1 Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

8705 0

Във вечерта на 30-и декември (събота) Нотингам Форест срази Манчестър Юнайтед на собствен терен с 2:1 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига.

Бившият футболист на "червените дяволи" - Антони Еланга, игра много силно на "Сити Граунд" и се отчете с асистенция за победния гол на Морган Гибс-Уайт.

*Припомняме, че през лятото на 2023-та година Юнайтед продаде Еланга на Форест за сумата от 17.5 милиона евро (според "Transfermarkt").

"Беше на лична основа"

Говорейки пред "NBC Sports" след последния съдийски сигнал, Антони Еланга призна: "Миналият сезон не беше лесен за мен, защото в един мач се появявах на терена за по 5-10 минути, а в следващите 10 изобщо не играех. Трябваше да бъда силен. Семейството ми ме подкрепяше в трудните моменти, когато не попадах в състава".

"Днешният мач беше на лична основа за мен - трябваше да докажа, че съм способен да играя на най-високо ниво. Благодарен съм на Нотингам Форест, че ме взеха, особено на Стив Купър (б.р. - бившият треньор на отбора). Да, него вече го няма, той бе заменен от Нуно Ешпирито Санто, който за момента върши страхотна работа", изтъкна 21-годишният Еланга.

*По време на престоя си на "Олд Трафорд" той се отчете с 4 гола и 4 асистенции в общо 55 мача във всички турнири, без да си изкара нито един жълт или червен картон!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ерик тен Хаг даде обяснение за загуба №9 на Манчестър Юнайтед, оптимист е за 2024-та година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички