Бербатов за егоизма на терена и тайната на успешното нападателно дуо


Бербатов за егоизма на терена и тайната на успешното нападателно дуо
Снимка: Getty Images/Guliver

1208 0

На връх Великден българският нападател Димитър Бербатов беше гост на "Sky Sports", където разкри любопитни подробности за опитите си да се върне във Висшата лига, а освен това засегна и много други теми.

Една от тях беше за партньорството му с Роби Кийн. Двамата бяха сърцето и душата на Тотнъм, а с изявите си влязоха в историята не само на "шпорите", но и на Висшата лига.

"Когато изляза на терена, цялата ми играа е основана около отбора. Няма егоизъм, играя за съотборниците си. Дори да не харесвам някого, ще му подам топката, ако е в по-добра позиция от мен", започна Бербатов.

"С Кийн имахме страхотно партньорство. Харесвам го много, защото той е буквално навсякъде по терена. Беше на среща за всеки от отбора, помагаше на всички, постоянно се шегуваше. Но когато трябваше да е сериозен, беше именно такъв.

Не мога да кажа, че говорехме постоянно, но понякога добрите играчи нямат нужда да си говорят. Ние просто се разбирахме отлично на терена. Знаех къде е, а той знаеше къде съм аз. Просто играехме великолепно.

Онзи ден слушах Анди Коул, който говореше за Дуайт Йорк (бел.ред. - едно от легендарните нападателни дуота в историята на Юнайтед). Той каза, че добрите играчи не работят, просто "кликват". Такива бяхме и ние - знаехме силните страни на другия и просто се разбирахме отлично", допълни Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички