Бербатов: Венгер е и винаги ще бъде сред най-великите


Бербатов: Венгер е и винаги ще бъде сред най-великите
Снимка: Facebook

2258 0

Бившият нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм - Димитър Бербатов, се изказа много ласкаво за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който след края на сезона се разделя с клуба. Французинът води "артилеристите" вече 22 години.

"За мен винаги беше удоволствие да играя срещу Арсенал, срещу отбора на Венгер. Защото знаех, че те ще играят футбол в най-чистата му форма. Знаеш, че ще срещнеш отбор с добри играчи, който разбира футбола, наслаждаваш се и се надяваш да победиш. Спечелих някои мачове, някои загубих, вкарах някои голове, но винаги бе приятно да играеш срещу Арсенал", коментира Бербатов за CNN.

Запитан дали някога е искал да играе под ръководството на Венгер, българинът отговори: "Докато играех в Спърс, Манчестър Юнайтед и Фулъм, ако бе станал мениджър на някой от тези отбор, да. Иначе като играч на Спърс нямаше как да отида в Арсенал".

"Той е един от най-великите. Трябва да отдаваш уважение на хората, които променят футбола. Толкова дълги години в клуба, привлече толкова велики футболисти, спечели турнири, купи, медали. Винаги ще бъде сред най-великите", завърши Бербатов.

Припомняме, че неотдавна родната звезда заяви, че е обичал да бележи на Арсенал. "Обичах да тормозя защитата им. Когато ям червен сос, това ми напомня за Арсенал, защото те са червени и аз ги ядях", каза нападателят, цитиран от givemesport.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички