Бербатов си припомни за злощастния мач за Юнайтед, когато за последно с Ливърпул бяха на върха


Бербатов си припомни за злощастния мач за Юнайтед, когато за последно с Ливърпул бяха на върха
Снимка: Getty Images/Guliver

1377 0

Последният път, когато Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха първи и втори във Висшата лига, Димитър Бербатов също бе на терена за неприятната загуба с 4:1 от мърсисайдци. "Червените дяволи" на сър Алекс Фъргюсън бяха разкъсани на парчета от Фернандо Торес, Стивън Джерард и компания през сезон 2008-09.

Бившият нападател си припомни двубоя от тогава: „Никога не е приятно чувството да губиш, а чувството, когато загубиш от голям съперник, е още по-лошо. Това е, когато вкарат четири покрай вас. Съблекалнята мълчеше, мислеше за играта и съжаляваше за направеното.

Мениджърът влезе, понякога викаше, но тогава каза:"Е, това е, момчета, вдигнете главата си, вземете душ и се приберете вкъщи. Когато загубите срещу такъв съперник, целият свят е черен за вас. Просто искаш да се прибереш вкъщи и да помислиш какво си сгрешил. Искате следващата игра да дойде бързо, за да покриете грешките си, ако сте направили някои, и да се възстановите от загубата. Това е усещането".

"Започнахме добре и после всичко тръгна наопаки. Бяхме отчаяни да направим нещо, но в нашето отчаяние допуснахме повече грешки и другият отбор се възползва от това. Накрая се влиза в спирала и не можете да излезете от нея. Единственото, което имаше значение, е резултатът и неприятното усещане след това.

Но въпреки че загубихме играта, в крайна сметка спечелихме Висшата лига. Това е важното. Дори ако Юнайтед загуби мача срещу Ливърпул, има още много мачове, за да коригира загуба. Очевидно е по-добре да го спечели, но ако загуби, това е маратон, а не спринт и не трябва да се забравя", допълни още Бербатов.

А ето какво каза Фернандеш за мача с Ливърпул и за съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички