Бен Уудбърн - Ливърпул намери своя Рашфорд?


Бен Уудбърн - Ливърпул намери своя Рашфорд?

2050 0

Бен Уудбърн се ражда в Татенхол, близо до Честър. В ранна възраст преминава в Ливърпул и постъпва в школата в Ройнхил, която е базова в академията на Ливърпул.

Въпреки английския си произход Бен започва да играе за младежкия отбор на Уелс и става капитан на отбора до 17 г., което не му пречи в бъдеще да играе за Англия.

В Уелс го сравняват с Аарън Рамзи и в профилите го сочат като полузащитник, но в Ливърпул той играе като нападател. "Уудбърн е истински атакуващ играч", заяви мениджърът Юрген Клоп след победата над Флитууд.

Младокът вкара един от най-красивите голове през миналия сезон в Англия на ниво академия със задна ножица във вратата на Манчестър Юнайтед.

На 15 години Бен успя да поиграе за отбора на Ливърпул до 18 г., на 16 попадна в състава за мача срещу Флитууд, в който вкара един гол и даде асистенция на Фирмино.

На сметката си Уудбърн има още 2 гола и 1 асистенция в предсезонните мачове. Юрген Клоп сериозно се замисля дали да вземе младока на турнето в САЩ.

Дес Майер, треньорът на Ливърпул до 16 г., говори изключително позитивно за нападателя: "Работих с Бен през последните 2 сезона. Всеки ден той идва на тренировка и се влага на максимум", споделя той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички