Кой е Рагнар Клаван? Нещата, които не знаете за новото попълнение на Ливърпул


Кой е Рагнар Клаван? Нещата, които не знаете за новото попълнение на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

7503 0

Привличането на Рагнар Клаван със сигурност е изненада за повечето фенове на футбола. Един по-обстоен поглед към кариерата на Клаван показва, че той съвсем не е анонимник. Естонският национал се представя изключително стабилно в холандското и немското първенство.

Клаван прекарва цели 7 сезона в Холандия, защитавайки цветовете на Хераклес и АЗ Алкмаар. През 2009 г. Бранителят дори става шампион с Алкмаар - само 6 месеца, след като преминава в отбора от Хераклес. Той ще е едва четвъртият играч на Ливърпул, печелил голям трофей, след Милнър, Сако и Марио Балотели (в случай че остане).

Официално: Ливърпул привлече естонски защитник

През втората половина на сезон 2008/2009 холандският тим записва клубен рекорд от 28 мача без загуба, като естонецът е несменяем титуляр. Треньор на АЗ по това време беше Луис ван Гаал.

Добрата му игра не остава незабелязана и през 2012 година осъществява трансфер в Бундеслигата. Веднага се утвърждава като титуляр и изиграва над 30 мача с екипа на Аугсбург, през всеки един от 4-те си сезона в клуба.

Супер талант избра Ливърпул?

Ливърпул се убеди в качествата му по време на миналогодишните сблъсъци с Аугсбург в Лига Европа. Двата тима не си отбелязаха в Германия, а на "Анфийлд" мърсисайдци спечелиха с 1:0.

Клаван е известен с това, че много рядко се контузва, което е отлична новина за Ливърпул. За последните два сезона в Аугсбург е пропуснал само 3 мача на тима.

Клоп каза на още един играч, че е по-добре да си търси нов клуб

Естонецът е много сигурен в единоборствата и играе чисто. През миналият сезон получи само два жълти картона и правеше средно по един фаул на мач.Рагнар играе с левия крак и освен на обичайната си позиция в центъра на отбраната, може да играе и като бек.

Бранителят беше на проби в Съндърланд като тийнейджър, но до договор не се стигна. През 2005-а пък отказа трансфер в Евертън, което със сигурност ще му спечели симпатии на "Анфийлд".

Той има 108 мача с националната фланелка на страната си и е на осмо място по участия в историята на Естония. Три пъти печели приза за най-добър футболист на Естония, като неизменно печели приза през последните два сезона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички