Артета не остави време на Арсенал за разочарование: Предстоят ни 11 финала!


Артета не остави време на Арсенал за разочарование: Предстоят ни 11 финала!
Снимка: Getty Images

1064 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призова своя отбор да се съсредоточи върху оставащите 11 "финала" във Висшата лига, започвайки с домакинския им мач срещу Кристъл Палас в неделя. Лондончани отпаднаха от Лига Европа от Спортинг Лисабон.

Арсенал беше победен с 5:3 след изпълнение на дузпи на "Емирейтс", след като сензационен гол от далечно разстояние на Педро Гонкалвеш отне предимството след откриващия гол на Гранит Джака. Така се стигна до общ резултат 3:3, а след това до продължения и дузпи.

Големият грешник за "артилеристите" при изпълнението на дузпи беше Габриел Мартинели, чийто изстрел бе отразен от Антонио Адан. И двамата вратари хванаха ъглите на почти всички изпълнения от точката на съперниковите футболисти, но само този на Спортинг съумя да спаси едно от тях.

Къде сгреши Арсенал в двубоя

"Първо, поздравления за Спортинг Лисабон за успеха. За нас мачът започна трудно, загубихме Томи (Такехиро Томиясу) в началото на мача, след това загубихме Салиба и това ни остави с по-малко възможности на терена. Не намерихме нашия ритъм и позволихме твърде много пространства. Не спечелихме достатъчно единоборства, а бяхме бавни и при контрола на топката. През последните 20 минути получихме импулс и създадохме три големи положения, но не вкарахме", заяви Артета след двубоя.

11 финала пред Арсенал

"Разочарованието няма да изчезне. Разочарованието е налице сега, но носи и яснота. Предстоят 11 мача от Висшата лига, а следващият финал е срещу Кристъл Палас. Трябва да се възстановим и да вложим цялата си енергия и фокус там, да играем по-добре от днес и да положим същите усилия като днес и да спечелим", категоричен бе мениджърът.

Ситуацията с контузените Такехиро Томиясу и Уилям Салиба

"Ситуацията с Томиясу изглежда доста сериозна. Заради реакцията, което имаше веднага, а и заради това, което ми каза, но е много рано и е много трудно да се разбере. За Уили, не знам. Имаше някакъв дискомфорт и не можеше да продължи, така че трябваше да го сменим", допълни Артета.  Той ще се надява да може да разчита на Салиба, когато лидерите на Висшата лига се изправят срещу Кристъл Палас в неделя. От Арсенал се готвят вече и за летния трансферен прозорец, като Рафиня от Барселона е една от големите цели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички