Артета: На "Анфийлд" не трябва да попадаме в "пералнята", а да включим своята


Артета: На "Анфийлд" не трябва да попадаме в "пералнята", а да включим своята
Снимка: Getty Images

1480 0

Meниджърът на Арсенал - Микел Артета, заяви, че се надява отборът му да избегне попадането в "пералня" по време на дербито с Ливърпул във Висшата лига тази вечер.

За последно "топчиите" взеха трите точки на "Анфийлд" в първенството през септември 2012 година, когато Артета играеше за лондончани.

Той предупреди отбора си, че в Ливърпул ще се сблъскат с враждебна атмосфера, а домакините ще опитат да наложат своята игра.

"Това ("Анфийлд") е нещо различно, точно като "Олд Трафорд". "Олд Трафорд" също има красива атмосфера и история и е невероятно място за посещение. Има няколко такива места в тази страна.

Когато дойдеш на тези стадиони, трябва да се докажеш като отбор и да покажеш какво можеш. Понякога не играеш по най-добрия начин и чувстваш, че опонентът ти доминира. Все едно не можеш да излезеш от пералнята. Научаваш се да преодоляваш тези ситуации, но това идва с опита", коментира испанецът, цитиран от "Daily Mail".

"Как да избегнем да ни хванат в "пералнята"? Като следваме плана на играта и всичко, което обсъдихме, и също така като включим собствената си пералня, която е много мощна. Вашето емоционално състояние има голямо значение, когато играете като гости на толкова големи опоненти", допълни Артета. А ето плана на Леандро Тросар за победа на Арсенал над Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички