Арсенал влезе в топ 3 след историческа победа


Арсенал влезе в топ 3 след историческа победа
Снимка: Getty Images/Guliver

1455 0

Арсенал излезе трети във временното класиране на Висшата лига, след като победи с 2:0 Нюкасъл у дома в последния двубой от 32-ия кръг.

Тимът на Унай Емери имаше пълно превъзходство в срещата и в нито един момент победата не беше поставена под съмнение. Тя стана факт след попадение на Аарън Рамзи след половин час игра и гол на Александър Лаказет в 83-ата минута. В 30' Матео Гендузи с разсичащ пас по земя намери Александър Лаказет пред наказателното поле. Французинът опита с дрибъл да мине между двама защитници, след което топката рикошира и отиде при чакащия около дузпата Рамзи, а той с копринен шут я насочи в долния ляв ъгъл.

7 минути преди края пък Обамеянг и Лаказет показаха отлично взаимодействие. Гендузи подаде към Лаказет в средата на терена. Французинът комбинира с Обамеянг, който с глава го изведе напред и Лаказет успя да прехвърли технично вратаря Дубровка за 2:0.

Арсенал е трети в класирането с 63 точки, Тотнъм и Манчестър Юнайтед допълват Топ 5 с по 61 т. Победата беше десета поред за "артилеристите" като домакини, с което те изравниха постижение с повече от 20-годишна давност от първия сезон на легендарния мениджър Арсен Венгер начело на тима през 1997/1998 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички