Арсенал унижи Вила пред Принца и вдигна купата в Англия (ВИДЕО)


Арсенал унижи Вила пред Принца и вдигна купата в Англия (ВИДЕО)

1200 0

Арсенал прегази Астън Вила с 4:0 и вдигна купата на Англия. На тима от Бирмингам не помогна дори височайшата подкрепа от трибуните, където място беше заел престолонаследникът принц Уилям. Той е сред най-известните фенове на отбора. Накрая пък му се наложи да връчи трофея на победителите.

Тио Уолкът откри резултата пет минути преди почивката след асистенция на Алексис, а малко след началото на второто полувреме чилиецът вкара страхотен втори гол с удар от над 25 метра.

В 62-та минута Пер Мертезакер направи 3:0 и сложи точка на спора, а в самия край Оливие Жиру оформи крайния резултат.

Арсенал имаше пълно превъзходство през целия мач и можеше да победи и с още по-голям резултат, а Войчех Шчесни не се наложи да прави нито едно впечатляващо спасяване.

В 80-та минута Вила имаше претенции за дузпа за нарушение на Коклен срещу Агбонлахор. Съдията Джонатан Мос замълча, но така или иначе нарушението бе точно пред наказателното поле.

Три минути преди края тимът на Тим Шерууд отново поиска, след като Бейерин дръпна в наказателното поле Грийлиш, но отново не последва сигнал.

За "артилеристите" това е рекордна 12-а Купата на Англия. Арсен Венгер пък взе за шести път този трофей, изравнявайки постижението на легендарния Джордж Рамзи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички