Арсенал унижи Ливърпул и прави финален щурм за титлата в Англия


Арсенал унижи Ливърпул и прави финален щурм за титлата в Англия

1359 0

Арсенал записа поредния си силен двубой в Премиър лийг през 2015 година, след като записа 15-а победа в последните си 17 мача, разбивайки с 4:1 Ливърпул в мач от 31-ия кръг на шампионата.

Всичко в мача беше решено в края на първото полувреме, след като в 37' Белерин след чудесен пробив даде аванса на своите, а 3 минути по-късно Йозил от пряк свободен удар удвои.

Минута преди края на двубоя Арсенал стигна до 3 гол след впечатляващ гол на Санчес. До края на двубоя "артилеристите" пропуснаха да стигнат до по-сериозен разгром, докато от дузпа Хендерсън (76') намали. В края Емре Джан получи червен картон, а добавеното време Жиру вкара нов красив гол за 4:1. 

Арсенал вече е на 2-о място в Премиършил, след като събра актив от 63 точки - две повече от Манчестър Сити. Челси е лидер с 4 повече, но и два мача по-малко. Ливърпул пък почти загуби шансовете си за Шампионска лига, изоставайки на 5 точки от Манчестър Юнайтед.

Мачът започна добре за Арсенал и още в първите секунди те организираха не лоша атака, която завърши с неточен удар на Алексис Санчес. Натискът на "артилеристите" продължи и още в третата минута Сантяго Касорла отправи първия точен удар, но Симон Миньоле бе заел добра позиция и улови кълбото. В петата минута Коло Туре изгуби топката в близост до наказателното поле, Аарън Рамзи отне и отправи удар, който отново бе спасен от стража на гостите, а след това Туре се върна и изчисти в корнер, след който не последва нищо интересно.

Постепенно играта се изравни до 10-тата минута, като играчите на Брендън Роджърс дори стигнаха до добро положение, но Начо Монреал прекрати атаката избивайки в корнер, след който не последва нищо интересно. В 12-тата минута Филипе Коутиньо изведе очи в очи Рахийм Стърлинг очи в очи с Давид Оспина, но страничният рефер маркира засада, а на повторението се видя, че така няма.

Последва силен натиск на гостите, като Лазар Маркович бе изведен сам срещу Оспина в 19-тата минута, но вместо да стреля, младокът реши да комбинира със Стърлинг, но пасът бе твърде силен и английският национал не успя да достигне до кълбото

В 25’ гостите отново имаха възможност да поведат в мача, след като Маркович даде отличен пас за Стърлинг. Ямаецът с английски паспорт обаче прати топката в аут, а след това последва вихрушка, която реши мача в полза на домакините.

След каторко затишие настъпи 36’, в която лондончани откриха резултата. Ектор Белерин получи отдясно в наказателното поле, проби между трима защитници и с плътен удар успя да разпечата вратата на Миньоле – 1:0.

Едва 4 минути по-късно при пряк свободен удар Месут Йозил стреля във вратарския ъгъл, но белгиецът направи крачка в грешната посока и не успя да се намеси – 2:0 за „артилеристите”. Всичко приключи в 44’, когато Рамзи намери Санчес на границата на наказателното поле, а чилиецът овладява добре, неутрализира защитник и с топовен изстрел направи резултата класически -3:0.

Второто полувреме започна със смяна в редиците на гостите, като на терена се появи Даниел Стъридж, който замени Лазар Маркович. Пет минути след подновяването на играта и Арсен Венгер трябваше да направи смяна, но тя бе принудителна. Лоран Косчелни напусна, а на негово място се появи Габриел.

След 50-тата минута двата отбора изпуснаха по едно добро положение. Първо Стърлинг подаде добре към Стъридж, който бе в малкото наказателно поле на домакините, но Оспина пресече паса и веднага хвърли кълбото напред. То попадна в Санчес, който опита комбинация с Жиру, но френският нападател не успя да засече топката. Само минута по-късно Миньоле предотврати сигурен четвърти гол във врата си, след като отрази удар с глава на Жиру.

Само две минути по-късно и Оспина трябваше да демонстрира рефлекса си след хубав изстрел на Емре Джан, последва и корнер но нищо по-интересно след това.

Постепенно Арсенал се отпусна, а 14 минути преди края Белерин фаулира грубо Стърлинг в наказателното поле. Хендерсън стреля в обсега на Оспина, но топката все пак влезе във вратата.

6 минути преди края обаче мърсисайдци останаха с човек по-малко, след като Емре Джан фаулира изключително грубо резервата Уелбек. В 91' при контраатака Жиру беше изведен на стрелкова позиция и не сбърка - 4:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички