Арсенал сломи Евертън за 120 секунди и оглави Висшата лига


Арсенал сломи Евертън за 120 секунди и оглави Висшата лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1241 0

Арсенал постигна важен успех в английската Висша лига. "Артилеристите" се наложиха у дома над Евертън с 2:1 и се изкачиха на първото място във временното класиране преди дербито на Манчестър утре. Домакините вкараха и двата си гола в рамките на 120 секунди, което им беше достатъчно за крайния успех.

Оливие Жиру откри резултата в 36-тата минута. Той се разписа с глава от наказателното поле след перфектно центриране на Месут Йозил.

Две минути по-късно „артилеристите“ нанесоха втори удар на Евертън. Арсенал получи правото да изпълни пряк свободен удар, след като Йозил бе фаулиран. Санти Касорла центрира в наказателното поле, където с топката игра Лоран Косчелни, който не сбърка и увеличи преднината на своя тим.

Минута преди края на първото полувреме Евертън също се разписа и върна интригата в мача. Рос Баркли отправи удар след контраатака, който остави безпомощен Петър Чех.

Началото на второто полувреме започна с натиск за Арсенал, като домакините изпуснаха някои добри голови възможности. Евертън също имаше своите положения, но не се възползва. В добавеното време на срещата "карамелите" останаха с човек по-малко, след като Гарет Бари получи втори жълт картон. Това обаче не оказа влияние на крайния резултат.

След този мач Арсенал има актив от 22 точки и е лидер във Висшата лига, докато Евертън е с 13 на десетото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички