Грешка в защитата провали Ливърпул в дербито на Мърсисайд


Грешка в защитата провали Ливърпул в дербито на Мърсисайд

1227 0

Ливърпул и Евертън не успяха да се победят в голямото дерби на Мърсисайд, след като на "Гудисън Парк" завършиха при резултат 1:1.

Най-интересните минути дойдоха в края на първото полувреме, когато паднаха и двата гола. Първо в 41' Дани Ингс беше точен и изведе Ливърпул напред, но в продължението недопустима грешка на защитата на гостите позволи на Лукаку да изравни.

Равенството изглеждаше най-логичният изход, но двубоят може да е бил последен за Брендън Роджърс, след като днес излезе информация, че Юрген Клоп се е съгласил да поеме тима за срок от три години.

В класирането Ливърпул се намира на 10-о място с актив от 12 точки, докато с точка повече Евертън окупира 6-а позиция.

Дербито на Мърсисайд почна в много добро темпо, като атаките бяха на висока скорост и още в началните минути Джеймс Милнър бе изведен сам срещу вратаря. Тим Хауърд обаче с прекрасен шпагат успя да предпази вратата си от ранен гол.

Ливърпул продължи да натиска и в 8' Ягиелка успя да парира Стъридж преди завърналия се от контузия нападател да нанесе голов удар от близка дистанция. Постепенно и "карамелите" показаха своята класа, а в средата на полувремето вече контролираха събитията на терена.

От това обаче се възползваха гостите, които имаха няколко много опасни контраатаки. Най-добрата от тях дойде в 26'. Коутиньо изведе Милнър отново сам срещу Хауърд, но американецът отново надделя в задочния спор с бившия ас на Манчестър Сити.

Евертън пък отговори с две много добри положения, открили се пред Нейсмит и МакКарти, но Симон Миньоле напомни за най-силните си дни, парирайки и двата удара на домакините.

Интересното дойде в заключителните 5 минути на първата част. Притихналият Ливърпул успя да излезе напред в резултата, след като при центриране от корнер Дани Ингс беше останал непокрит в пеналта и отбеляза откриващия гол на "Гудисън Парк" в 41'.

В продължението на първата част "карамелите" върнаха равенството на светлинното табло. При опит да изчисти топката Емре Джан я заби в Мартин Шкъртел, а Лукаку я овладя, безпроблемно преодолявайки Миньоле - 1:1.

Втората част започна по-настоятелно за "сините", които в рамките на две минути изпълниха два корнера, а веднъж Миньоле трябваше да спасява при центриране на Лукаку.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички