Арсенал се върна на победния път във Висшата лига след бой над закъсали "светци"


Арсенал се върна на победния път във Висшата лига след бой над закъсали "светци"
Снимка: Getty Images

1709 0

Арсенал се върна на победния път след 2-те поредни загуби във Висшата лига и победи категорично с 3:0 Саутхемптън. Така, поне временно, "артилеристите" се изкачиха до 5-ата позиция с 26 точки, но могат да бъдат изместени от нея и от Тотнъм, и от Манчестър Юнайтед.

Загубата за Саутхемптън пък оставя "светците" с 16 пункта на 16-о място. Те са на 6 точки от зоната на изпадащите, но и имат повече мачове от 3-те тима, които са на последните 3 места с равен брой точки.

Пиер-Емерик Обамеянг бе оставен извън групата по треньорско решение, а Лаказет поведе атаката на домакините в негово отсъствие. Французинът реализира само 21 минути след началото на срещата, а 6 минути след това Йодегар удвои аванса на своя тим и му даде още по-голямо спокойствие.

През второто полувреме най-интересно бе събрано в периода между 56' и 64'. Първо "светците" имаха сериозни претенции за дузпа, след това бе отменен гол на "топчиите", за да дойде редовен такъв на Габриел в 62-рата минута. Този период пък завърши и с удар в гредата на Габриел Мартинели.

Така Саутхемптън няма успех над този опонент в шампионата от декември 2018 година, когато печели с 3:2. След това има 2 равенства и 3 загуби във Висшата лига, но и успех за ФА Къп по-рано през тази година, когато пък Габриел си вкара автогол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички