Арсенал приземи Лестър и се залепи за топ 4 във Висшата лига, вратарско шоу беляза мача (ВИДЕО)


Арсенал приземи Лестър и се залепи за топ 4 във Висшата лига, вратарско шоу беляза мача (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1336 0

Лондонският гранд Арсенал спечели гостуването си на Лестър с 0:2 в мач от десетия кръг на английската Висша лига. "Топчиите" отбелязаха две ранни попадения в началото на срещата на "Кинг Пауър Стейдиъм", които се оказаха достатъчни за комфортния успех на гостите.

Още в петата минута "артилеристите" поведоха с гол на Габриел, който оползотвори асистенция на Букайо Сака, за когото пък това бе мач №100 с червената фланелка. В 18-ата минута възпитаниците на Микел Артета стигнаха до второ попадение, реализирано от Емил Смит Роу.

В края на първата част Лестър имаше страхотен шанс да намали изоставането си, но вратарят на "топчиите" Арън Рамсдейл се отличи с извънземна намеса, която определено е едно от спасяванията на сезона (ВИДЕО).

През втората част Люк Томас, Харви Барнс и Адемола Люкман имаха възможности да реализират попадение за Лестър, но не се справиха. По този начин Арън Рамсдейл запази "суха мрежа", а Арсенал постигна петата си победа през сезона.

"Топчиите" вече имат 17 точки в актива си, което временно ги нарежда на петото място - с равен брой точки с четвъртия Уест Хям, който е с по-добра голова разлика и мач по-малко. Лестър пък се нарежда на десетата позиция с 14 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички