Арсенал потвърди раздялата с бранител


Арсенал потвърди раздялата с бранител
Снимка: Getty Images

1894 0

Арсенал потвърди раздялата си с бранителя Пабло Мари, който отива под наем в италианския Монца. 28-годишният Мари се яви пети избор в защитата за Микел Артета, след като в отбора си испанецът разполага с Уилиям Салиба, Роб Холдинг, Бен Уайт и Габриел Магаляеш и най-логичното нещо за защитника се случи.

Мари загуби своето място при „артилеристите“ в първата половина на миналата кампания, след което беше отпратен под наем в Удинезе, където веднага заигра като титуляр. Бившият футболист на Фламенго записа два гола в 15 мача за „зебрите“ и наскоро италианската преса потвърди, че самият той иска да остане на Ботуша.

Освен Монца, интерес към него имаше и от Верона, но вече Мари официално стана съотборник на българския защитник Валентин Антов, който също защитава цветовете за отбора от предградието на Милано.

Офертата е такава, че ако Монца не изпадне от Серия А през тосзи сезон, то те ще трябва да закупят играча за 7 милиона евро перманентно, като контрактът на испанеца с Арсенал е до лятото на 2024-а година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички