Арсенал подкова третото място преди битката с Монако


Арсенал подкова третото място преди битката с Монако
Снимка: Getty images/Gulliver

1143 0

Арсенал се поизмъчи на свой терен в лондонското дерби срещу Уест Хям, но след като отпуши вратата на "чуковете", успя да спечели с класически резултат срещата от 29-ия кръг на Висшата лига.

Жиру (45`), Рамзи (80`) и Фламини (84`) донесоха спокойствие за "артилеристите" преди тежкия реванш срещу Монако в Шампионската лига.

Първата опасност дойде в 5-ата минута, когато Уолкът излезе очи в очи с вратаря на гостите, след прекрасен пас на Жиру. Той обаче бе блокиран от защитник, като от Арсенал имаха претенции за наказателен удар.

„Артилеристите” владееха топката, но предпочитаха комбинации вместо изстрели към вратата. Тактиката им изненада Уест Хям в 15-ата минута, когато Санчес, извън наказателното поле, отправи удар с глава, който Адриан с мъка изби.

Пред Арсенал се отвори нов шанс в 28-ата минута, когато Рамзи, от дузпата, пробва да изиграе акробатично пас от десния фланг. Вратарят на Уест Хям отново трябваше да се намесва решително.

Санчес завърши с воле от 15 метра прекрасна атака на Арсенал, но Адриан отново бе на мястото си и опази десния си ъгъл. 30 секунди по-късно Санчес получи жълт картон, след като свали с ръка изсипана топка в наказателно поле.

Малко по-късно домакините можеха да си изпатят след опасна контраатака, но Сако, на границата на наказателното поле, се засуети и спечели единствено корнер.

В отговор Уолкът направи пореден пропуск от отлична позиция.

В 43-ата минута Жиру получи топката и нахлу в наказателното поле на гостите. Адриан изби удара му от 16 метра, а топката отиде до полузащитника, който не бе подготвен и шутира неточно, диагонално от опразнената врата.

В самия край на полувремето домакините демонстрираха изключителен синхрон и с къси пасове достигнаха до наказателното поле на Уест Хям. Жиру, с диагонален фалц намери обратния десен ъгъл на вратата на Адриан и даде преднина на тима си преди почивката – 1:0.

Уест Хям нямаше никакво намерение да се предава и започна вихрено второто полувреме, създавайки няколко опасности пред вратата на домакините.

Класата на домакините обаче си каза думата и след като умориха гостите, от 60-ата минута отново поеха контрола върху топката.

Именно тогава се получи куриозна ситуация. Оказа се, че главният съдия Крис Фой не може да завърши мача. Наложи се заместникът му Антъни Тейлър да свири през оставащия половин час.

Аарън Рамзи накара Арсен Венгер да седне спокойно на треньорската скамейка. В 80-ата минута, след тъч, Жиру хитро пропусна към дузпата, откъдето Рамзи разстреля Адриан за успокоителния втори гол.

„Артилеристите” направиха резултата класически, след като Касорла намери непокрития Фламини, който на празна врата подпечата победата в 84-ата минута.

Така отборът на Арсен Венгер събра 57 точки, а "чуковете" останаха 10-ти с 39.

В другите срещи от кръга:

Кристъл Палас – КПР 3:1

Лестър – Хъл Сити 0:0

Съндърланд – Астън Вила 0:4

Уест Бромич – Стоук Сити 1:0

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички