Бербатов загря за Арсенал в лесен мач за "монегаските"


Бербатов загря за Арсенал в лесен мач за "монегаските"
Снимка: Getty Images/Guliver

2159 0

Димитър Бербатов влезе като резерва в 64-ата минута, а Монако не срещна никакви проблеми при домакинството си на Бастия и спечели с 3:0 в среща от 29-ия кръг на френското първенство.

Головете отбелязаха Марсиал (22`,51`) и Карвальо (43`).

Безпомощността на гостите бе гарнирана с два червени картона за Диаките (41`) и Тало (71`).

И в този мач, както и срещу Евиан, старши-треньорът Леонардо Жардим реши да остави българина на скамейката, за да запази силите му за реванша от осминафиналите на Шампионската лига срещу Арсенал.

„Ще направя всичко възможно, за да гарантирам Бербатов да бъде в най-добрата си форма“, сподели наставникът на „монегаските”.

Без помощта на българския таран тимът му нямаше проблеми, като контролираше играта през цялото време.

Марсиал даде реализация на предимството, след като откри резултата в 22-ата минута. Той засече центриране отдясно от границата на малкото наказателно поле и с воле вкара за 1:0.

10 минути по-късно Бастия тотално обезсмисли мача, след като остана с човек по-малко. Диаките извърши нарушение срещу откъсващия се в наказателното поле и получи директен червен картон. Курзава обаче не успя да реализира отсъдената дузпа след прекрасна намеса на вратаря на гостите.

Той обаче бе безпомощен в 43-ата минута, когато Карвальо удвои преднината на домакините, след като получи прекрасен пас към точката на дузпа и с точен шут реализира.

Второто полувреме Монако отново доминираше на терена и бързо стигна до нов гол. Марсиал направи резултата класически в 51-ата минута. След много добра атака през центъра, той реализира след удар отблизо, а 60 секунди по-късно бе близо до своя хеттрик в мача, след като засече центриране в наказателното поле, но зашитник на Бастиа изби.

При този резултат и контрола над играта „монегаските” нямаха нужда от нов нападател, но все пак Жардим реши да пусне Димитър Бербатов в 64-ата минута на мястото на Дирар.

Фаул срещу Курзава спомогна още повече за спокойния мач на домакините. В 71-ата минута Джовани Сио, влезе с бутоните в бедрото на играча. Резервата на Бастия получи директен червен карто и остави отбора си с 9 души, само 2 минути след като замени Тало.

Домакините продължиха натиска си, но това не промени резултата.

Монако остава на 4-а позиция с 50 точки, но и мач по-малко.

Бастия е на 10-о място с 36 точки.

Гингам пък спечели гостуването си на Ница с 2:1 и се изкачи до 7-ото място с 39 точки.

Ница е 15-а с 34 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички