Арсенал отново поиска нападател, който стана световен шампион


Арсенал отново поиска нападател, който стана световен шампион
Снимка: Getty Images

1424 0

Лидерът във Висшата лига – Арсенал, отново поднови интереса си към нападателя на Интер – Лаутаро Мартинес. „Артилеристите“ пак станаха притегателна сила с резултатите си през тази година и са на три точки пред втория Манчестър Сити, който се явява прекия конкурент в битката за титлата.

Микел Артета обаче иска да засили нападението на отбора си за новия сезон, след като Габриел Жезус лекува контузия от Мондиал 2022, която ще го извади поне до март, но испанецът желае да има по-голям избор в предни позиции. Еди Нкетия също е използван в тази зона, като има четири гола в лигата, но не можа да вкара в последните два мача.

Липсата на голове срещу Евертън и Брентфорд скъсиха дистанцията от Манчестър Сити, която беше шест точки и затова Арсенал гледа алтернативи. Според Football Insider именно Лаутаро е човекът, който е желан в Северен Лондон.

Интерес към аржентинеца от английския клуб имаше и през лятото, но той през този сезон не оправдава качествата си от миналия сезон. Досега той има 13 гола и пет асистенции в 28 мача в Серия А и Шампионска лига.

Лаутаро обаче не успя да вкара гол в 240 минути за Аржентина на Мондиал 2022, а контрактът му с Интер изтича в края на сезон 25/26. Очакванията са „нерадзурите“ да искат поне 85 милиона евро за своя футболист. А от какво наскоро се оплака Артета, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички