Арсенал отново победи Ливърпул след изпълнение на дузпи


Арсенал отново победи Ливърпул след изпълнение на дузпи
Снимка: Getty Images/Guliver

3247 0

Отборът на Арсенал отново победи Ливърпул след изпълнение на дузпи, както го стори преди няколко седмици в двубоя за "Къмюнити Шийлд". Този път "топчиите" надделяха над мърсисайдци в Купата на Лигата след равенство 0:0 в редовното време на "Анфийлд" и 4:5 при дузпите, с което се класираха за 1/4-финалите на надпреварата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Арсенал започна по-активно срещата, докато младите футболисти в състава на Ливърпул допускаха лековати грешки. Още в осмата минута "артилеристите" можеха да излязат напред в резултата, но Нкетиа не успя да преодолее Адриан в ситуация един на един. В 12' пък се откри първата голова ситуация пред Ливърпул, след като Жота центрира към Груич, а сръбският халф нанесе опасен удар към вратата на "топчиите".

В самия край на първата част Ливърпул пропиля две страхотни положения да излезе напред в резултата. Първо новото попълнение Диого Жота стреля с глава към вратата на Арсенал, но Бернд Лено го отказа. След това Такуми Минамино на свой ред опита да вкара топката в мрежата на гостите, но изстрелът му срещна напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Върджил ван Дайк стреля опасно към вратата на Арсенал, но Лено спаси. В 60-ата минута Марко Груич нанесе опасен удар от дистанция, но Бернд Лено отново се намеси. Няколко минути по-късно Диого Жота застраши вратата на "топчиите", а малко след това отново Груич бе близо до това да се разпише.

В 70-ата минута Арсенал пропиля най-чистото си положение. След центриране от левия фланг Роб Холдинг налетя върху топката и я заби с глава към вратата на мърсисайдци от непосредствена близост, но по някакъв начин Адриан успя да избие удара към гредата и да опази вратата си суха.

ДУЗПИ

Първите две дузпи за двата отбора бяха реализирани - Милнър и Вайналдум за Ливърпул, а Лаказет и Соареш за Арсенал. Мърсисайдци вкараха и третата си дузпа чрез Минамино, но Мохамед Елнени пропусна следващата дузпа. Домакините върнаха жеста с пропуск на Дивок Ориги, с който "топчиите" се върнаха в мача.

С хладнокръвно изпълнение Мейтланд-Найлс изравни резултата. След него Къртис Джоунс отново изведе Ливърпул напред, но само за да види как Никола Пепе също бележи. Втората грешна стъпка дойде при изпълнението на Хари Уилсън, която бе наказана от първия път от младия Джоузеф Уилък, който прати отбора си на 1/4-финали в надпреварата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Това е поредният сблъсък между Ливърпул и Арсенал след старта на новия сезон. "Артилеристи" и мърсисайдци се срещнаха в края на август в мача за Суперкупата на Англия и в миналия понеделник във Висшата лига. Днес те ще мерят сили в трети турнир.

За съжаление на Ливърпул, те ще бъдат тази вечер без новата си звезда Тиаго Алкантара, който се зарази с коронавирус. Юрген Клоп не може да разчита и на Матип, Окслейд-Чембърлейн и Хендерсън. Мача за Арсенал пропускат Мустафи, Мартинели и Чеймбърс.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Адриан, Н. Уилямс, Р. Уилямс, Ван Дайк, Милнър, Груич, Джоунс, Уилсън, Минамино, Жота, Салах

Арсенал: Лено, Седрик, Холдинг, Габриел, Колашинац, Себайос, Уилок, Джака, Пепе, Нкетиа, Сака

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички