Арсенал осъществи целта си - внесе напрежение за място в топ 4


Арсенал осъществи целта си - внесе напрежение за място в топ 4
Снимка: Getty Images / Guliver

1269 0

Арсенал успя да направи последните мачове от Висшата лига изключително интересни. Възпитаниците на Арсен Венгер стигнаха до категорична победа с 4:1 срещу Стоук Сити като гост и се доближиха само на 1 точка от 4-ия в класирането Ливърпул.

"Артилеристите" излязоха пределно мобилизирани и през първото полувреме изпуснаха куп положения. За щастие на гостите, Оливие Жиру малко преди края на първите 45 минути успя да реализира, давайки аванс на своите точно преди паузата.

Голът на успокоението дойде в 55', когато отлично двойно подаване между Йозил и Санчес помогна на германеца да излезе сам срещу вратаря - удар и 2:0.

20-ина минути преди края Крауч успя да намали резултата, но с голове на Санчес и отново на Жиру Арсенал стигна до категоричен успех.

Трите точки помогнаха на лондончани да съберат 69 точки, с което се озоваха на 5-о място - само на точка от Ливърпул. В момента двата отбора са с равен брой мачове, но мърсисайдци гостуват на Уест Хям в неделя.

При две победи до края в мачовете срещу Съндърланд и Евертън и евентуална издънка на Ливърпул срещу "чуковете" или у дома срещу Мидълзбро, "артилеристите" ще влязат в топ 4. Манчестър Сити също може да бъде изместен от четворката, но в оставащите си 2 мача трябва да спечели не повече от 3 точки, като дори победа и загуба могат да ги класират пред конкурентите за място в четворката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички