Арсенал официално има нов мениджър


Арсенал официално има нов мениджър
Снимка: Getty Images/Guliver

4628 0

Отборът на Арсенал официално има нов треньор. Неговото име е Микел Артета. Испанецът подписа с „артилеристите“ за три години и половина.

Микел Артета бе футболист на Арсенал от 2011-та до 2016-та година. В този период той записа 150 мача с червената фланелка, като отбеляза 16 гола и направи 8 асистенции и спечели два пъти трофея в ФА Къп. Артета беше капитан на клуба за кратко преди да се откаже от футбола през 2016-та година. През последните 3 години и половина Артета бе в щаба на Манчестър Сити като помощник-треньор на Пеп Гуардиола.

„Това е огромна чест за мен. Арсенал е един от най-големите клубове в света. Трябва да се борим за най-големите трофеи въе футбола и това ми бе ясно заявено от Стан и Джош Крьонке и другите ръководни фигури в отбора. Знам, че има много работа за вършене и съм убеден, че ще се справим. Реалист съм и не мисля, че нещата ще се оправят за две седмици, но в моментния състав има много талант и редица млади играчи“ каза новият мениджър на Арсенал.

Микел Артета също така обяви, че досегашният временен наставник Фреди Люнгберг ще остане в състава, но не е ясно какво длъжност ще изпълнява шведът. А ето с какъв проблем ще трябва да се справя Артета след назначението си в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички